GODT MOTTATT: Ole Gunnar Solskjær møtte supportere utenfor Cardiff City Stadium etter at han ble presentert som klubbens manager idag.
Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
GODT MOTTATT: Ole Gunnar Solskjær møtte supportere utenfor Cardiff City Stadium etter at han ble presentert som klubbens manager idag. Foto: Morten Rakke / NTB scanpixVis mer

- Kjenner engelsk fotball bedre enn han kjente Tippeligaen

Henning Berg tror på Solskjær-suksess.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær blir bare den fjerde nordmannen som får prøve seg som manager i engelsk toppfotball. Egil Drillo Olsen er den eneste tidligere Premier League-manageren fra Norge. Han var sjef i Wimbledon fra 1999 til 2000.

Ståle Solbakken og Henning Berg fikk begge et kort opphold i divisjonen under sist sesong, i henholdsvis Wolverhampton og Blackburn.

Tilsammen fikk de tre norske trenerne 22 seirer på 83 kamper.

- Min tid i Blackburn, de to månedene midt i sesongen, kan ikke sammenliknes med noen ting, sier Berg til Dagbladet.

Han viser også til at det ikke gikk stort bedre med verken hans klubb eller Solbakkens Wolves etter at de kvittet seg med de norske sjefene.

Tror på Solskjær Han tror utgangspunktet for suksess for Solskjær er bedre.

- Ole Gunnar har kjennskap til engelsk fotball fra enda kortere tid tilbake. Og han har et overgangsvindu å hente spillere i, så han kan gjøre endringer og tilpasninger, sier Berg.

Han mener også at den tidligere lagkameraten fra Manchester United og landslaget kommer «hjem» når han nå flytter tilbake til engelsk fotball.

- Han er mer kjent med engelsk fotball nå enn han var med norsk fotball da han kom til Molde. Antakelig var det en større overgang for ham å komme til Norge og Molde enn det er å komme til Cardiff, sier Berg.

Kjent navn I tillegg har Solskjær med seg engelske trenere, og har et godt kontaktnett i engelsk fotball.

- Han har tross alt spilt i England mesteparten av karrieren sin. Han er et kjent navn der, både som person og spiller. Og han har trent Uniteds reservelag i flere år.

Berg, som selv er nyansatt trener i polske Legia Warszawa, mener Solskjærs gode navn og rykte vil føre til at spillerne hører på ham i startfasen.

Deretter er det viktigste at han har et klokt fotballhode og gode lederegenskaper. Berg mener Solskjær har begge deler. Og derfor tror han at Cardiff City vil spille i Premier League også neste sesong. I øyeblikket ligger de ett poeng over nedrykksplass.

- Jeg tror Solskjær klarer å holde plassen. Det er et hardtarbeidende lag. Får han penger til å handle, vil det hjelpe. Og det er en klubb i område som er attraktivt fotballmessig, med stolte walisiske tradisjoner og et stort derby mot Swansea. Det er mange positive sider ved Cardiff.

Eksentrisk eier Det som kan bli en utfordring, er selvsagt samarbeidet med den eksentriske klubbeieren Vincent Tan. Det ble spekulert i om stilen hans ville skremme Solskjær fra å ta jobben.

- Alt er ikke som om det ser ut utenfra, sa Solskjær under dagens pressekonferanse.

Henning Berg tror Solskjær har vurdert dette nøye før han tok jobben.

- Det er viktig hvilket forhold Ole Gunnar har til eieren. Jeg regner med at han har hatt grundige samtaler med både klubbledelsen og eieren. Solskjær er såpass smart og oppegående at han nok har god kontroll på dette, sier Berg.

TROR SOLSKJÆR LYKKES: Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær har både vært lagkamerater og motstandere. Her etter en kamp mellom Lillestrøm og Molde i 2011.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
TROR SOLSKJÆR LYKKES: Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær har både vært lagkamerater og motstandere. Her etter en kamp mellom Lillestrøm og Molde i 2011. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer