- Kjenner i hvert fall han ene fra engelsk fotball

Danskenes keeper vet ikke mye om Norges angrep.

TUNGA I MUNNEN: Ikke noe sirkus på det siste danske pressetreffet før det viktige oppgjøret mot Norge. Landslagstrener Morten Olsen nummer to fra venstre, med Thomas Sørensen og Christian Poulsen til venstre for seg.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TUNGA I MUNNEN: Ikke noe sirkus på det siste danske pressetreffet før det viktige oppgjøret mot Norge. Landslagstrener Morten Olsen nummer to fra venstre, med Thomas Sørensen og Christian Poulsen til venstre for seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Følg Norge - Danmark i studio fra kl. 19!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener hans menn og Norges vet så mye om hverandre at det ikke er noen vits i å late som det kan dukke opp hemmelige grep før morgendagens viktige landskamp på Ullevaal.

Derfor offentliggjorde han det danske laget allerede i dag, en ellever som bare endres dersom det skulle komme noen skader eller liknende.

- Vi vet ikke før i morgen 100 prosent om Nicklas Bendtner kan spille, sier Olsen blant annet, og forteller at spissen ikke trente med laget i går.

Sørensen tenker bare Danmark
Danmarks målvakt Thomas Sørensen hevder også at han har full kontroll på det norske laget, eller som han svarer på spørsmål om hva han vet om Norges angrepsrekke:

- Nok.

Men kunnskapen er vel ikke akkurat på «Kvitt eller Dobbelt»-nivå.

- Jeg kjenner i hvert fall den ene av dem fra engelsk fotball. Så vet vi også at vi er forberedt på deres ulike styrker og på Moas styrker, vi har et godt apparat rundt, sier Sørensen da Dagbladet ber han utdype litt hvor godt forberedt han er. 

Det er blitt en klisjé etter hvert, dette med å fokusere på sitt eget lag. Og det kan nok være en fin innstilling.

- Vi er godt forberedt. Og kommer det til å fungere for oss som lag, så får vi forhåpentligvis en rolig dag vi bak der uansett, sier Stoke-målvakten.

Rolige
Mens Norges siste pressemøte før landskampen var et messeliknende kjør med nærmere 80 journalister og fri flyt av norske spillere, foregikk den siste danske pressekonferansen i svært ordnede former oppe på Holmenkollen Park Hotell.

Kun Morten Olsen, Thomas Sørensen og kaptein Christian Poulsen satt foran et auditorium med tålmodige reportere, flest dansker. Og det virker ikke som den litt uvante høyden har dyttet de danske profilene ut av balanse, akkurat.

- Norge er et utrolig vanskelig lag å spille mot. De spiller naturligvis ut i fra sine forutsetninger og gir motstanderlagene lite plass. De har stor entusiasme, løpsvilje og disiplin. I tillegg har de en «winning mood» som lag i flyten har, sier Morten Olsen, uten å møte svært stengte dører med det slaget.

- Hvem frykter du mest av de norske spillerne?

- Det er et formspørsmål. Det er mange gode spillere, som spiller i gode klubber, men som i vårt lag er det kollektivet som teller. Ulike spillere trer fram i ulike kamper. Men det er klart, (John Arne) Riise er en høykvalitetsspiller, og jeg kjenner også Hangeland godt fra dansk fotball, sier Olsen.

Fortsatt usikker på banen
Ullevaal-matta har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, spesielt ettersom dansken valgte å trene på ujevnt underlag for å forberede seg på det som viser seg å være en strøken norsk gressplen. Det endte blant annet i skader.

- Vi kan ikke dra til Oslo hver dag. Vi var her 10. mars for å se banen sist. Vi har sett den mye på skjermen, men ikke fått føle på den. Det ser vi frem til å få gjort fredag kveld. Rapportene om at den er bedre enn forventet tar vi med glede, forklarer Morten Olsen.

- Vi visste ikke om det ville bli frostvær, og det visste vel ikke de norske heller, sier han.

Eriksen med selvtillit
Forventninger knyttes også til Christian Eriksen, som imponerte i Danmarks siste landskamp mot England, og som her blitt trukket fram som en joker i det danske laget også på Ullevaal.

- Det er ingen tvil om at han har mye selvtillit. Christian er godt kjørende i øyeblikket, og det håper vi at han er mot Norge også, sier kaptein Christian Poulsen.

- Han har gått rett inn på laget. Han har tro på seg selv, og har et hode som er godt skrudd fast. Men man skal også passe på, nå spilte han veldig bra mot England, og det får forventningene til å stige, sier Poulsen.

Danmark trener på Ullevaal Stadion kl. 18.30 i kveld, og får dermed raskt svar på hvordan matta er å spille på.

I morgen kl. 20 er det alvor.