LIVET SMILER: Vibeke Skofterud nyter sitt nye liv. I dette intervjuet åpner hun opp om den kronglete veien til der hun er i dag. Foto: Bjørn Langsem
LIVET SMILER: Vibeke Skofterud nyter sitt nye liv. I dette intervjuet åpner hun opp om den kronglete veien til der hun er i dag. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Lørdagsprofilen: Vibeke Skofterud

Kjenner seg igjen i Petter Northug: - Jeg tenkte: «Gidder jeg dette her?»

Vibeke Skofterud fikk en liste fra Skiforbundet over ting hun måtte forandre ved eget utseende, samtidig som hun konkurrerede mot dopede utøvere. Da holdt det på å bikke helt over. Redningen ble Bente Skari.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det er en ny tid for alt. Vibeke Skofterud er inne i et nytt kapittel i livet. Langrennslegenden fra Slitu har opplevd det aller meste som skiløper og ser tilbake på blant annet OL-gull, VM-gull og rekordløp i Vasaloppet med stolthet.

Samtidig vil hun ikke savne toppidrettslivets mørke sider: Jaget etter den optimale kroppen, presset etter å være som alle andre på langrennslandslaget og de mørke tankene er forbi.

Livet som en av verdens beste langrennsløpere er over. På godt og vondt.

Mest godt.

- Det verste er kanskje også det beste med toppidretten. Nemlig motgangen. Det er den du lærer av, sier Vibeke Skofterud til Dagbladet.

- Jeg har aldri hatt det bedre en nå. Livet mitt går aldeles utmerket. Jeg har hatt det veldig bra etter at jeg la opp. Jeg har aldri kjent noe tomrom, forteller hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn