- Kjenner til andre preparater som finnes på markedet

Rune Andersen i WADA svarte på lesernes spørsmål.

SVARER PÅ DINE SPØRSMÅL: WADA-direktør Rune Andersen svarer på lesernes spørsmål på Dagbladet.no fra klokka 13.00. Send inn dine spørsmål nå.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SVARER PÅ DINE SPØRSMÅL: WADA-direktør Rune Andersen svarer på lesernes spørsmål på Dagbladet.no fra klokka 13.00. Send inn dine spørsmål nå.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Forrige uke opplevde idrettsverdenen for første gang at det ble åpnet disiplinærsaker for dopingbruk uten at man trengte bevis for at utøverne faktisk har brukt forbudte dopingpreparater.

Fem proffsyklister ble alle avslørt på bakgrunn av ekspertanalyser av blodprøver avlagt over en lengre tidsperiode. Såkalte biologiske pass gir dopingjegerne et fortrinn overfor utøverne, men reiser samtidig også grunnleggende spørsmål om rettssikkerhet.

Tas det tilstrekkelige etiske hensyn? Hva vil doperne, som alltid har ligget i forkant, komme opp med av nye metoder? I fjor var det Cera som ble det store samtaleemnet under Tour de France, men hva er neste generasjons dopingpreparater? Er norske utøvere så rene som det vi liker å tro?

WADA-direktør Rune Andersen er denne uka i Oslo sammen med andre nøkkelpersoner i det internasjonale antidopingarbeidet for å diskutere hvordan kampen mot doping kan bli enda mer effektiv under en tankesmie i regi av Antidoping Norge.

Nedenfor kan du lese hva han svarte på spørsmålene fra dere lesere.