Kjent fotballspiller dopingmistenkt

Premier Leauge-spiller med unormalt høye blodverdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dopingjegere fra det engelske fotballforbundet (FA) skal være i ferd med å nagle en av eliteseriens toppspillere til bloddoping.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Arsenals manager, Arsène Wenger, ga uttrykk for bekymring over at noen av de utenlandske spillere i hans stall er blitt linket til bruk av EPO.

Avisen Sunday Mirror skriver at en av de mest kjente spillerne i England skal ha avgitt en blodprøve som viser en veldig høy hematokrittverdi (blodverdi). Dette er blitt kjent etter at han ble testet i forbindelse med en landskamp.

Dopingjegerne fra FA skal ha fulgt den spesielle spilleren tett etter at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gjorde det engelske forbundet kjent med sine mistanker. I fjor ble den aktuelle spilleren dopingtestet tre ganger, og hittil i sesongen er han allerede vært dopingtestet nok en gang.

Håpet er at gjentatte tester skal avsløre ham dersom han virkelig bruker forbudte midler, som EPO.

Det er også blitt kjent at FA ikke rutinemessig tester med tanke på å avsløre EPO, men etter at Wenger gikk ut med sine bekymringer, har FA satt fortgang i planene om også å teste på nettopp EPO.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer