Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjent fotballspiller dopingmistenkt

Premier Leauge-spiller med unormalt høye blodverdier.

Dopingjegere fra det engelske fotballforbundet (FA) skal være i ferd med å nagle en av eliteseriens toppspillere til bloddoping.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Arsenals manager, Arsène Wenger, ga uttrykk for bekymring over at noen av de utenlandske spillere i hans stall er blitt linket til bruk av EPO.

Avisen Sunday Mirror skriver at en av de mest kjente spillerne i England skal ha avgitt en blodprøve som viser en veldig høy hematokrittverdi (blodverdi). Dette er blitt kjent etter at han ble testet i forbindelse med en landskamp.

Dopingjegerne fra FA skal ha fulgt den spesielle spilleren tett etter at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gjorde det engelske forbundet kjent med sine mistanker. I fjor ble den aktuelle spilleren dopingtestet tre ganger, og hittil i sesongen er han allerede vært dopingtestet nok en gang.

Håpet er at gjentatte tester skal avsløre ham dersom han virkelig bruker forbudte midler, som EPO.

Det er også blitt kjent at FA ikke rutinemessig tester med tanke på å avsløre EPO, men etter at Wenger gikk ut med sine bekymringer, har FA satt fortgang i planene om også å teste på nettopp EPO.

Ingen spiller i den engelske eliteserien er noensinne tatt med for høye blodverdier, men den spilleren som nå er i søkelyset var svært nær grensen for det tillatte etter en test i forbindelse med en landskamp han spilte.

En talsmann for FA sier at forbundet kommer til å sette i verk utstrakt blodtesting i nærmeste framtid, og det er planene at det skal gjennomføres 1600 slike tester resten av inneværende sesongen.

(NTB-AFP)

FOR HØY VERDI: En blodprøve til en profilert Premier Leauge-spiller viste alt for høy verdi. Spilleren ble testet i forbindelse med en landskamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media