Litherland running man

Kjent jogger drept

En lokal skikkelse og joggende helt i Liverpool er påkjørt og drept. Bilføreren stakk av.

TRAGISK: Ett lokalt ikonisk bilde av David Francis som løper rundt under en storm i Liverpool. Mannen var kjent for å løpe i Liverpools gater i all slags vær året rundt - i shorts. Nå er han påkjørt og drept. Foto: Ste Robinson / Twitter
TRAGISK: Ett lokalt ikonisk bilde av David Francis som løper rundt under en storm i Liverpool. Mannen var kjent for å løpe i Liverpools gater i all slags vær året rundt - i shorts. Nå er han påkjørt og drept. Foto: Ste Robinson / Twitter Vis mer
Publisert

Han var kjent som «Litherland running man». En lokal Forrest Gump i 60-åra kjent for å løpe rundt i Liverpools gater, ofte i shorts, uansett hvor kaldt været var.

Torsdag kveld ble David Francis påkjørt og drept av en sjåfør av en stjålet Audi, melder The Liverpool Echo.

Bilen skal etter påkjørselen av Francis ha krasjet inn i et hus i Liverpool-bydelen Netherton.

Føreren stakk av fra stedet og er etterlyst.

- Forferdelig

Politiet uttaler videre at mannen ble sett løpende bort fra stedet – trolig selv skadet.

Ifølge Liverpool Echo tror politiet også at bilen ble stjålet i et innbrudd samme dag.

Selve bilen er senere funnet av politiet.

- Dette er virkelig en forferdelig hendelse der et uskyldig, tilfeldig menneske har blitt tragisk drept av en stjålet bil. Føreren av bilen har deretter stukket av til fots. Jeg appellerer i dag til denne sjåføren: «Gjør det rette og meld deg til politiet», sier politisjefen Andy McCourt i Liverpool.

Samme politisjef truer sjåføren med at «det bare er et tidsspørsmål» før de finner ham.

Politiet etterlyser samtidig vitner eller tilfeldige video-opptak som kan få betydning for etterforskningen.

JOGGEREN: Francis slik han er portrettert på innsamlingssiden GoFundMe, der folk kan donere penger til begravelsen. Foto: GoFundMe / Louise Roberts
JOGGEREN: Francis slik han er portrettert på innsamlingssiden GoFundMe, der folk kan donere penger til begravelsen. Foto: GoFundMe / Louise Roberts Vis mer

Hyllet

Francis, som er en lokal helt i Liverpool-samfunnet, hylles nå av innbyggerne. Mange poster et lokalt ikonisk bilde av ham der han løper rundt i et fryktelig stormvær i Liverpool.

Et hav av blomster er lagt ned ved adressen der påkjørselen skjedde.

I en av de mange rørende hyllestene på Facebook, gjengitt på Liverpool Echo, heter det:

«Han var en maskin, han løp uanstrengt, han løp bare av kjærligheten til å løpe. Han var vår egen moderne Forrest Gump. Jeg tror ikke han faktisk visste hvor lokalt kjent han var. Han var vår legende. Jeg håper familien hans trøster seg litt med hvor mye alle fulgte hans bevegelser, hans liv og at de nå vet hvilken beundring vi følte for ham», skriver én.

En annen person skriver:

«Kan ikke tro at denne legenden har gått bort. I regn, solskinn, hagl eller snø ville han løpe i bare shortsen. RIP Dave Francis.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer