Kjente hverandre via fotballmiljøet

Sørli og jenta som anmeldte ham.

(Dagbladet.no): Politiadvokat Kathrine Thiis Evensen sier til Dagbladet.no at Strømsgodset-spiller Kristian Sørli og jenta som har anmeldt ham kjenner hverandre via fotballmiljøet.

- Vi har gjennomført et dommeravhør av fornærmede og to avhør av Sørli. Jeg kan naturligvis ikke fortelle hva de har sagt i avhør, men kan bekrefte at de begge sier de har møtt hverandre via fotballmiljøet, sier Thiis Evensen til Dagbladet.no.

Det ble i går kjent at Sørli har vært permittert fra Strømsgodset siden tirsdag etter at han ble siktet for overgrep mot ei mindreårig jente.

Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 196, 1. ledd, som omhandler seksuell omgang med barn under 16 år.


- En relasjon

Jentas bistandsadvokat sier også at Sørli i avhørene har bekreftet at han kjente jenta.

- Sørli bekrefter at det har vært en relasjon mellom ham og fornærmede, sier jentas bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille til Dagbladet.no.

Sørli og jenta forklarer seg imidlertid ulikt om hva slags relasjon det dreide seg om. Sørlis advokat Anders Green sa i går at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen og ikke erkjenner straffskyld.

KJENTE JENTA: Kristian Sørli (t.v.) og jenta som har anmeldt ham kjente hverandre via fotballmiljøet. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
KJENTE JENTA: Kristian Sørli (t.v.) og jenta som har anmeldt ham kjente hverandre via fotballmiljøet. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Gjone Bille sier at jenta opplever saken som en stor belastning, og ønsker mest mulig ro rundt det hele.


Anmeldt i august
Anmeldelsen mot Kristian Sørli ble levert inn i begynnelsen av august, mens det angivelige forholdet ligger noen måneder tilbake i tid.

Politiet regner med at etterforskningen vil pågå i noe tid framover, men satser på å avslutte den innen jul.

- Vi kommer til å gjennomføre avhør av en rekke personer i fornærmedes omkrets, familie, venner og andre som kan belyse saken. I slike saker er det jo ikke mulig å komme innenfor rommets fire vegger og vite hva som faktisk har skjedd, så det er viktig å snakke med flest mulig i begges personkrets. Det kan også bli aktuelt med nye avhør av Sørli, sier Thiis Evensen.

Thiis Evensen mener det er realistisk at det blir avgjort om det skal reises tiltale innen jul. Sørli nekter for forholdet han er siktet for.

Kjente hverandre via fotballmiljøet