Tiril Eckhoff

- Kjente ikke igjen meg selv

Som skiskytter har Tiril Eckhoff (31) vært en skygge av seg selv denne sesongen. Nå melder verdenscupvinneren fra i fjor at pila er på vei til å peke oppover.

REISTE HJEM: Tiril Eckhoff reiste hjem fra verdenscupen i Frankrike før jul. Foto: Geir Olsen / NTB
REISTE HJEM: Tiril Eckhoff reiste hjem fra verdenscupen i Frankrike før jul. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har kanskje vært mest bekymret fordi jeg ikke kjenner igjen meg selv, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Sist gang Eckhoff skulle gå et renn i verdenscupsirkuset sto det DNS (Did not start) på resultatlista.

Det var i Frankrike før jul.

Faktum er at i det startskuddet gikk på jaktstarten i Le Grand-Bornand, var Eckhoff allerede hjemme i Norge. For etter en tung dag i sporet på sprinten, som endte med en 11. plass, valgte hun å reise hjem.

- Jeg følte at jeg ble stivere enn normalt og at muskulaturen ikke var helt som den skulle være. Jeg var sliten og det var uvant å ha den følelsen, sier Eckhoff.

Grunnen til den stive muskulaturen tror Eckhoff skyldes at totalbelastningen har blitt for stor inn mot sesongen:

- Det har blitt litt mye. Jeg følte ikke at kroppen klarte å hente seg inn, eller rense opp. Jeg følte kroppen var full av slagg og syre, men når jeg kom hjem så ble jeg sjuk med en gang, så da viste det seg at jeg ikke var helt hundre prosent.

SKUFFA: Tiril Kampenhaug Eckhoff under åpeningsrennet på Sjusjøen i november. Foto: Geir Olsen / NTB
SKUFFA: Tiril Kampenhaug Eckhoff under åpeningsrennet på Sjusjøen i november. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hun har følt at kroppen ikke har fungert 100 prosent. Da vet vi at det ikke er bra å gå masse skirenn gang på gang. Det er bedre å dra hjem og få rom, kjøpe seg noen ekstra dager til å lade opp til det som skjer videre i sesongen, sa trener Sverre Huber Kaas til Dagbladet i desember.

Forlovet seg

Siden den gang har hun måttet stå over verdenscupen i Oberhof på grunn av en forkjølelse. Hun har også prøvd å finne tilbake til seg selv hjemme i Oslo.

Ikke uten dramatikk, for rett før nyttår ble både Instagram- og Facebook-kontoen hennes hacket. Noe som imidlertid løste seg etter god hjelp.

Men heller ikke uten kjærlighet. Mandag offentliggjorde nemlig Bærums-jenta at hun har forlovet seg med kjæresten gjennom ti år, Ånund Lid Byggland.

- Det er jo superstas. Jeg er jo kjæreste med bestevennen min, og da er det ekstra stas at han vil gifte seg med meg, sa Eckhoff til Dagbladet etter at giftermålet ble kjent.

Ikke rart at verdenscupvinneren smilte fra øre til øre da hun ankom Rupholding søndag.

- Føler meg mye bedre

Eckhoff, som vant verdenscupen sammenlagt for første gang i fjor, har inntil videre, bare en 6. plass fra sprinten i Hochfilzen som beste plassering i år.

Til tross for at kroppen ikke har fungert som den skal, er Eckhoff på bedringens vei. Men ifølge skiskytteresset selv, har hun fortsatt mye å gå på for å komme i OL-form.

VERDENSCUPKULA: Vant verdenscupen sammenlagt med 13 enkeltseire totalt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VERDENSCUPKULA: Vant verdenscupen sammenlagt med 13 enkeltseire totalt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg føler meg veldig mye bedre. Det er litt viktig for meg egentlig, at bare feelingen er bedre. Det er egentlig positivt. Jeg har lagt en god plan framover og gjør det jeg tror er best for meg akkurat nå. Men selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg var i mye bedre form, sier hun.

- Nå har jeg på en måte fått noen rolige dager og jeg tror jeg har gjort akkurat det som er ideelt for meg. Det er jeg jo fornøyd med det.

- Du har troa på å kjenne igjen deg selv snart?

- Ja, humøret er i hvert fall kommet, sier hun.

Tomme tribuner

Onsdag er det sprint for kvinner i Rupholding. Det stiller Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff til start, samtidig som resten av det norske landslaget er på høydesamling i italienske Lavaze.

I likhet med Oberhof vil det heller ikke være tilskuere i Rupholding.

Arrangørene hadde håpet å ta imot opptil 7500 tilskuere fra torsdag og utover, men tirsdag ble det bekreftet at de bayerske myndighetene har forlenget coronatiltakene til 9. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer