Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelproff operert etter hjerneblødning:

Kjente på senskader sju uker etter velt. Så gjorde legene et urovekkende funn

- Viktigst at jeg blir 100 prosent frisk, sier Bernhard Eisel.

KARRIEREN PÅ VENT: Legene ved Maria Hilf-klinikken i Wien oppdaget en hjerneblødning hos Bernhard Eisel etter at han veltet stygt under Tirreno-Adriatico tidligere i år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KARRIEREN PÅ VENT: Legene ved Maria Hilf-klinikken i Wien oppdaget en hjerneblødning hos Bernhard Eisel etter at han veltet stygt under Tirreno-Adriatico tidligere i år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Bernhard Eisel krasjet ut av Tirreno-Adriatico etter å ha gått ned i velt på den femte etappen.

Det ble påvist brudd i høyre håndledd og han ble sendt direkte til CT-skanning for å avdekke eventuelt øvrige skader, i tillegg til at han mottok behandling for sår- og kuttskader i ansiktet.

Syv uker senere kjente østerrikeren fremdeles på ubehag etter ulykken. I et intervju med Kleine Zeitung i hjemlandet, beskrev han smertene som «migrene-liknende» hodepine.

- Først trodde jeg det dreide seg om pollenallergi, forteller han videre til avisen.

Fant hjerneblødning

Det ble tatt ytterligere røntgenbilder av den 37 år gamle Dimension Data-rytteren i hjemlandet, og da fant nevrologene en hjerneblødning.

Etter funnet ble Eisel raskt lagt under kniven ved Maria Hilf-klinikken i Wien.

- Jeg har hukommelsestap fra søndag og fram til jeg våknet opp etter operasjonen. Det ble drillet et hull, og - ja - de fant hjernen, sier Eisel med et glimt i øyet til avisen.

Karrieren på vent

Hadde legene ikke funnet hjerneblødningen i tide, kunne konsekvensene vært langt verre. Sykkelprofilen sier at han foreløpig ikke vet hva som skjer med idrettskarrieren etter inngrepet.

- Det viktigste for meg er at jeg blir 100 prosent frisk igjen, klargjør Eisel som holdes på sykehuset fram mot helga for observasjon.

Trolig må han i første omgang belage seg på en pause på mellom seks til åtte uker før han kan starte opptreningen igjen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media