Kjernen: - Glemmer ikke Tørum

Mener han ble en underdog.

(Dagbladet.no): Rosenborg-supporterne i Kjernen hyllet Knut Tørum etter gårsdagens 2-0-seier mot Valencia. I likhet med de fleste ante de hva som ville skje på torsdag - og talsmann Bjørn Lyngen synes det er trist at Tørum nå er ferdig som RBK-trener.

- Det er trist at han drar, og ganske paradoksalt. Det er ikke så veldig mange trenere forunt å få en sånn følelse som det han må ha hatt i går. Sånn sett ble det en verdig avskjed, sier han til Dagbladet.no.

Konflikten med sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen har vokst seg større og større, og på tirsdag innrømmet Eggen at forholdet de to imellom ikke var det beste.

- Personalkonflikten har bygd seg opp og vist seg å være uløselig. Da er nok det som har skjedd det beste for alle parter. Men jeg er ikke imponert over at de ikke greier å holde på en trener mer enn et år.

- Hva slags status har Tørum blant supporterne?

- Han er en populær mann, vi har veldig sansen for ham. Problemet med trenerne Rosenborg har sparket de siste årene, er jo at de er forbasket hyggelige! Men Tørum har også gjort en veldig god jobb også, og skaffet oss seriegull som én av fem trenere de siste 20 årene. Det skal vi ikke glemme ham for. Men det er ikke en naiv tilslutning om Tørum, enkeltpersoner blir aldri større enn klubben, sier Lyngen.

Polarisering

Han mener Knut Torbjørn Eggens anseelse blant supportere ble svekket etter uttalelsene foran kampen mot Chelsea.

TAKKER TØRUM: Kjernen-talsmann Bjørn Lyngen mener Knut Tørum har gjort en veldig god jobb i Rosenborg, men at personalkonfliktene gjorde det umulig å fortsette. Foto: SCANPIX
TAKKER TØRUM: Kjernen-talsmann Bjørn Lyngen mener Knut Tørum har gjort en veldig god jobb i Rosenborg, men at personalkonfliktene gjorde det umulig å fortsette. Foto: SCANPIX Vis mer

- Da Eggen gikk ut i media med evalueringstankene sine, førte det til kraftig polarisering i Kjernen. Det er mye lettere å støtte opp om Tørym. Han ble en underdog-type, som ble skubbet ut i søkelyset og ansvarliggjort for den sportslige nedturen.

- Tror du Tørum ble for snill?

- Vanskelig å si. Jeg har overvært en del treninger, og da har han vært tydelig nok i beskjedene sine, i hvert fall.

Henriksen en brumlebass

Bjørn Hansen sa til Dagbladet.no tidligere i dag at spillerne var «dumme» som viste hvor gode de egentlig var mot Valencia - med tanke på hva de har prestert i de ikke fullt så store kampene.

Lyngen mener RBK har mistet et av sine varemerker.

- Det som kjennetegnet RBK før, var at de gjorde det bra også på dårlige dager. Det har skilt oss fra resten av Tippeligaen. Mens de andre har ødelagt for hverandre, har vi prestert stabilt uansett. Det er en ferdighet vi har gitt avkall på de siste åra, sier han.

Nå skal assistenttrener Trond Henriksen overta ansvaret ut sesongen sammen med Kåre Ingebrigtsen.

- Henriksen er tydelig nok i hvert fall, han er en brumlebass med temperamentet som skal til.

- Og med suksess i høst får han kanskje fortsette i jobben?

- He-he, vel, vi får se på det. Jakten på Trond Sollied står i fokus. Men det ville vært litt deja vu om Henriksen ble hovedtrener, ler Lyngen.

<B>KLARTE IKKE SAMARBEIDE:</B> I Kjernen økte oppslutningen om Tørum den siste tida, mens flere har vendt seg mot sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.