Kjernen hyrer Elden etter nakenvisitering

Stjerneadvokaten skal vurdere om supportergruppen bør anmelde politiet.

ADVOKAT: John Christian Elden er hyret inn av Kjernen etter en epiode på Aker Stadion hvor RBK-supporterne følte seg trakassert av politiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ADVOKAT: John Christian Elden er hyret inn av Kjernen etter en epiode på Aker Stadion hvor RBK-supporterne følte seg trakassert av politiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg tapte 3-0 mot erkerival Molde, men det var behandlingen supporterne fikk i forkant av oppgjøret som fikk trønderne til å rase.

På vei inn på stadion ble to av RBK-supporterne utsatt for det Espen Viken i supportergruppa, Kjernen, beskrev som «ekstrem kontroll» av politiet.

- Noen av våre supportere ble nakenvisitert og måtte vise fram rumpa ved Aker Stadion. Vi reagerer på måten dette blir gjort på, det er ikke sånn det skal være, sa han til Dagbladet forrige uke.

- Vi opplever en ekstrem kontroll og lurer på om det er utenfor rammene. Det er ikke rett at det skal være sånn. Og dette har ingenting å gjøre med at vi tapte 3-0, la han til.

Reagerte

Overfor Adressa bekrefter nå Viken at de har hyret inn stjerneadvokat John Christian Elden for å se på saken. Han skal undersøke om politiet har handlet utenfor lovens rammer, og deretter sende inn en anmeldelse om det er tilfellet.

Elden selv bekrefter at han er engasjert av Kjernen. Dagbladet snakket med ham i forbindelse med nakenvisiteringen forrige uke. Da uttalte Elden følgende:

- Å kikke ned i boksershortsen er ganske mye mer enn en overfladisk utvendig visitasjon. Jeg kan vanskelig se at politiet kan ha noen klar hjemmel for slik atferd, og velger å tro at de ikke oppfører seg slik. Har de først konkret og skjellig mistanke mot noen, får de ransake på vanlig måte og skrive rapporter om siktelsen de har tatt ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer