Kjernen usikre på Høgmo

- Er han en merittert topptrener?

(Dagbladet.no): Rosenborg-direktør Rune Bratseth sier til Adresseavisen at Per-Mathis Høgmo blir lagets nye trener.

Blant supporterne er oppfatningene delte om hvorvidt Høgmo er rett mann.

- Jeg er veldig usikker på kvalitetene til Høgmo og på om han er en merittert topptrener slik det var snakket om. Han har hatt suksess med damelandslaget, men når du leder et landslag er du mer manager enn trener.

- Som trener har han bare topperfaring fra Tromsø, så vidt meg bekjent, sier leder i supporterklubben Kjernen, John Inge Korsgat, til Dagbladet.no.

Flere ønsket Nordlie

- Det viktige for Høgmo blir å fortsette generasjonsskiftet og få spillerne til å prestere på det nivået vi vet bor i dem. Han må gi oss sjøltilliten vi trenger for å vinne kamper.

Han sier det har vært delte meninger blant supporterne om hvem som burde etterfølge Per Joar Hansen.

- Det er flere som har ønsket seg Tom Nordlie, men han har vært klar på at han ikke ville forlate Start midt i sesongen. Ingen forventer at Høgmo blir en mirakelmann, og han vil få tid til å vise hva han kan. Hvor lang tid han får er avhengig av hvilken måte han går fram på.

Neste år

Korsgat mener Per Joar Hansen har gjort så godt han kunne for Rosenborg.

- Perry skal ha ære for den jobben han har gjort. Han har stått rakrygga og skal ha ære. Han kastet ikke håndkledet umiddelbart, men gjorde det som er rett for RBK. I forhold til prestasjonene må spillerne ta sjølkritikk og ansvar.

Kjernen-lederen sier at håpet om medalje ikke er helt borte, men at det ser svært vanskelig ut.

- Det er ikke langt opp til medaljeplass, men samtidig er det så tett at vi må passere mange lag for å komme dit. Det viktigste er å avslutte sesongen på en god måte og heller fokusere på neste år.