- STARTET HELE GREIA, EGENTLIG: Landslagssjef Egil Olsen sa i kveldens Senkveld at kona Sigrun Vedelden utløste kampen han nå fører mot NFF etter avskjedigelsen som landslagssjef. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
- STARTET HELE GREIA, EGENTLIG: Landslagssjef Egil Olsen sa i kveldens Senkveld at kona Sigrun Vedelden utløste kampen han nå fører mot NFF etter avskjedigelsen som landslagssjef. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Kjerringa gjør ikke saken din noe bedre, Drillo

Først satt han advokat på saken - så avslørte han endelig sannheten og hva som er årsaken til krangelen med NFF: Kjerringa.

SÅ VAR DET ikke overraskelsesmomentet, utidig press eller påstått dårlig og uredelig behandling rundt avskjeden som var årsaken til Drillos vrede likevel. Det var Siggen, i Senkveld  hos Thoas og Harald omtalt som «kjerringa». Det var hun som ifølge gamle Olsen «startet hele greia, egentlig». Hvilket igjen betyr at saken som har ridd NFF og norsk fotball som ei mare i over to uker egentlig sluttet å sprette på TV2 denne fredagskvelden.

Eller forresten, ikke egentlig.

Men helt sikkert.

DRILLOS ADVOKATER KAN knapt ha trodd det de hørte da Norges tidligere landslagstrener plutselig skiftet kurs og sa det ikke var han som følte seg dårlig behandlet av Yngve Hallén (og Kjetil Siem) - det var kona. Det er altså ikke (lenger) alle spørsmålene rundt avviklingen av Drillos trenergjerning 26. september som er problemet og som har fått 71-åringen til å sette advokater på saken. Problemet som har drevet denne meningsløse saken i to uker oppstod først da kona hans hadde vært på fotballpresidentens kontor og sistnevnte, i et intervju med TV2, var så freidig at han smilte av det.

Ikke ondsinnet, riktignok, men likevel et smil.

Et smil for mye.

Et smil som fikk Sigrun Vedelden alias Siggen til å gå i svart.

- JEG HAR EI kjerring som følte seg litt ydmyket av Yngve Hallén på TV, sa Drillo til Thomas og Harald. Resten kan du sikkert tenke deg selv. For a) hadde ikke kjerringa møtt opp på fotballpresidentens kontor for å klage på omstendighetene rundt mannens avskjed, b) hadde ikke TV2 fått vite at kjerringa hadde vært på fotballpresidentens kontor for å klage, og c) hadde ikke Yngve Hallén smilt da han fortalte om det, så hadde vi sluppet denne farsen.

Og alle beskyldningene om brudd på ditt og datt.

MEN SOM DE fleste snøballer i unnabakke var heller ikke denne til å stoppe da den først fikk momentum. Pluselig var alt som hadde vært ok i nesten to uker (før ydmykelsen) blitt til grove overtramp og det som verre er. Plutselig var en avskjed i aksept og minnelighet blitt et brudd på arbeidsmiljøloven og det som enda verre er - folkeskikken og verdigheten. Og da Drillo ved hjelp av gode venner og (dårlige?) rådgivere fikk summert alt dette bestemte han seg for å endre mening.

Ved hjelp av immuniteten resultatene på 90-tallet har gitt ham i folket, og fordi NFF av de samme immunitetsårsaker ikke våget å ta opp kampen med norsk fotballs hellige ku, tok kursendringen hans fotballforbundet som gissel.

UT OVER KJERRINGAS ydmykelse, som altså var det som startet hele greia, sier Drillo at han først sa som han gjorde fordi han ønsket å være lojal overfor NFF. Den lojaliteten ble for to uker siden byttet ut med frykten får å være den som stakk av med halen mellom beina. Men det han ikke sier er at han som den eneste i alt dette rotet kunne stoppet hele greia både da han ble forelagt scenariet av Yngve Hallén torsdag 26. september, eller da han snakket med Per-Mathias Høgmo på telefonen samme kveld - altså et snaut døgn før ryktene rundt avskjeden kom den etter hvert så famøse pressekonferansen i forkjøpet.

Men det gjorde han ikke.

Dette til orientering.

NÅ ER DET brev med juridisk innhold som er greia og det er ikke for å ønske NFF god jul og god bedring. Ei heller for å si at de ikke trenger å tenke på kompensasjon ut over lønn til 31. desember. Selvfølgelig handler dette om penger - millioner for å være presis - Drillo sa det jo selv i Senkveld. At muligheten for VM-bonusen på 1,7 millioner kroner forsvant fredag for fire uker siden, sammen med lønna han ville hatt til 1. august 2014 - 1,7 millioner kroner til - om Norge hadde gått til Brasil.

At NFF garanterte for disse summene i avskjedsavtalen nevnte han ikke med et ord.

JEG SKAL IKKE påstå Drillo ikke tror Norge ville gått til VM via neste måneds play-off med han som trener mot Slovenia og Island. Slikt kan man ikke argumentere mot. Men faktum derimot - det som per åtte kamper inn i kvalifiseringen fortalte at vi hadde 11 poeng og bare var nummer fire i den letteste av alle VM-gruppene - er det mulig å forholde seg til. Sammen med et dårlig fotballag og påstanden om at mer av det som beviselig ikke virket i hvert fall ikke kunne gjøre underveker.

JEG HAR LENGE ment Drillos vrede har vært tuftet på feil motiver.

Etter Senkveld er jeg helt sikker.

Og slik er en dårlig sak blitt enda dårligere.

Så dårlig at det smarteste vil være å blåse av kampen.

GOD TONE: Egil Drillo Olsen ble spurt ut av Senkveld-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg om det som har skjedd de siste ukene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GOD TONE: Egil Drillo Olsen ble spurt ut av Senkveld-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg om det som har skjedd de siste ukene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer