Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjersti Buaas vant US Open

- Jeg er veldig overrasket, sier hun.

Kjersti Buaas kjørte en perfekt førsteomgang og vant slopestylefinalen i prestisjetunge US Open i snowboard fredag.

US Open er det siste av vinterens storstevner for snowboardkjørerne, og Buaas fikk en perfekt avslutning på sesongen. Sammen med superstjernen Shaun White, som vant mennenes stolpestylefinale, kunne hun juble for seier.

- Jeg er veldig overrasket. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å droppe denne konkurransen, men så ville jeg prøve meg likevel. Jeg prøvde å slappe av og blande små og store hopp, sa hun.

- Jeg trodde aldri at jeg kom til å vinne. Det er som om jeg har slått meg i hodet, så fortumlet er jeg.

Landslagssjef Roger Hjelmstadstuen er stolt over at Buaas gjør det så bra i slopestyle når hun normalt er best i halfpipe.

- Kjerstis paradegren er halfpipe, derfor er det ekstra gøy at hun når helt til topps i en så stor og viktig slopestylekonkurranse, sa han.

Buaas avgjorde med en strålende førsteomgang som inneholdt momentene 50-50 noseslide, nosepress, frontside 360 stalefish, frontside air, frontside 720 mute og backside 180 Indy.

- Kjersti gjennomførte sin første omgang i finalen helt perfekt og gikk rett opp i ledelse, sier landslagstrener Roger Hjelmstadstuen.

GLAD JENTE: Og ikke minst overrasket, var Kjersti Buaas etter at US Open-seieren var et faktum. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/SCANPIX
GLAD JENTE: Og ikke minst overrasket, var Kjersti Buaas etter at US Open-seieren var et faktum. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/SCANPIX Vis mer

Hun seiret med klar margin foran amerikanske Jamie Anderson.

Buaas imponerte også i Tahoe Cup tidligere i vinter. Der ble hun nummer to i slopestyle og nummer tre i superpipe. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media