REDD: Kjersti Buaas ga alt, men var livredd i Wyllerøypa under slopestyle-finalen i snowboard-VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REDD: Kjersti Buaas ga alt, men var livredd i Wyllerøypa under slopestyle-finalen i snowboard-VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kjersti Buaas var livredd under slopestylefinalen

Ble nummer seks på blank is.

WYLLERLØYPA (Dagbladet): Kjersti Buaas var den eneste norske jenta i formiddagens slopestylefinale i VM på hjemmebane. I en isete og hard bane, falt 30-åringen i sitt første og tredje run, men sto i sitt andre. Det holdt til sjetteplass. 

- Jeg er veldig fornøyd med det sånn som løypa var. Det var steinhardt og blank is rett og slett. Jeg var livredd, sier Buaas til Dagbladet. 

- Ikke nervøs Buaas sleit med nerver inn mot semifinalen og sov ikke ordentlig natten i forveien. Men mot dagens finale holdt hun nervene i sjakk.
 
- Jeg fikk sove i natt og jeg var ikke nervøs før konkurransen i dag, men da jeg merket at det var blank is skjønte jeg at det ville bli litt av en utfordring. 

Både de kvinnelige og de mannlige kjørerne har gjennom mesterskapet skrytt av både slopestyle- og halfpipeløypa, men etter at det kom regn i går og minusgrader i natt, var forholdene blitt dårlige. 

- Dette er den skumleste løypa jeg har kjørt. Jeg var redd på take off på hoppene og brukte lang tid på å finne og justere farta. Men vi bygde oss opp utover i finalen og jeg landet et run som jeg hadde planlagt. Det hadde vært artig å lande det siste og, men det får bli neste gang. 

- Imponert Canadiske Spencer O'Brien kuppet førsteplassen foran storfavoritten Jamie Anderson fra USA. Etter konkurransen var Buaas stolt over hva de kvinnelige finalistene hadde fått til under dagens forhold.

- Jeg er kjempeimponert over jentene. Vi kjører den samme løypa som gutta og i dag når det er så hardt, er ganske tøft. Det viser at det er mulig å gjøre høye hopp for jenter og at det går an å gjøre bra triks og at stilen blir bedre. Jeg tror det inspirerer yngre jenter. Det er kult å vise at her er toppen og så bra er nivået.