Kjersti flyr høyt igjen

Kjersti Buaas (23) går til vinteren med et klart mål: å vinne OL. I ryggen har hun Bjørn Dæhlie og et gullkort.

Både sponsoravtalen med Team Visa og at Bjørn Dæhlie stiller opp som mentor og veileder, er til stor hjelp. Men mest av alt kommer det an på Kjersti selv.

-  Selvsagt. Og jeg synes det går veldig bra. Snowboardlandslaget satser som aldri før. Vi har fått mer midler til rådighet og har blant annet fått med oss en ekstra trener. Det gir bedre utbytte av treninga, bedre miljø og humør og større sjanser til å gjøre det bra, sier Kjersti til Dagbladet. Hun lader for tida opp til sesongen på New Zealand.

-  Dessuten har jeg byttet både brett- og klessponsor. Det er inspirerende med nye folk og nytt miljø.

Hjelp av Dæhlie

Dagens snowboardere er dødsseriøse toppidrettsutøvere. Det trenes steinhardt og profesjonelt. Den tida er forbi da de kule brettkjørerne hånflirte av hardttrenende langrennsløpere som sto opp med sola for å få unna dagens første økt.

-  Det gjør vi rg det, sier Kjersti.

-  For meg er samarbeidet med Bjørn Dæhlie veldig inspirerende. Han har vunnet det som finnes, og jeg blir tent av å høre ham fortelle. Spesielt er han flink til å få oss til å fokusere på det som er positivt. Jeg gleder meg veldig til å fortsette samarbeidet med ham, sier Kjersti til Dagbladet.

Hovedrolle

Mens Kjersti trener med landslaget på New Zealand, lanseres en ny snowboardfilm. Det spesielle er at det bare er jenter som medvirker.

Kjersti har en egen sekvens i filmen. Og slikt betyr mye i miljøet. Gode filmdealer er nesten like viktig som å vinne konkurranser.

-  Ja, det er viktig med film. Jeg prioriterer både det og konkurranser. Jeg har enda ikke sett den nye filmen, men hører den er blitt riktig bra. Det var morsomt å få filme såpass mye hjemme i Norge, sier Kjersti. En god del av opptakene er gjort i Narvik.

Vill og god

I OL i Salt Lake for snart fire år siden ble Kjersti Buaas nummer fire - med fall. Den gang var hun mest kjent for å være vill og gal, totalt uten frykt.

Nå er hun litt eldre, litt roligere, og mye bedre.

-  He-he. Jeg vet ikke om jeg var så gal under OL. Men jeg hadde fått i meg veldig mange kaker med en enorm sukkertopp på, og fikk kanskje et sukkerkick, ler hun.

-  Målet i vinter er å vinne hele greia, sier Kjersti Buaas om OL. -  Jeg har utviklet meg, er bedre i det meste, har noen nye triks og vet at jeg kan klare det på en god dag.Snowboardsesongen starter for alvor i Chile i midten av september.

SKAL BLI BEST: Bedre miljø, humør og Bjørn Dæhlie øker Kjersti Buaas\' sjanser til å lykkes helt i OL i snowboard. - Dessuten har jeg byttet både brett- og klessponsor, sier Kjersti.
GLEDER SEG: Kjersti Buaas.
MENTOR: Bjørn Dæhlie.