- Kjersti ga blaffen

Åpningskamper er alltid vanskelige for etablerte spillere. Motstanderne vet hvem de skal passe på, men jeg så at Kjersti Grini ga blaffen og fortsatte å prøve selv om hun bommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anja Andersen forteller til Sindre Halkjelsvik

Kjersti blir en av frontfigurene i dette mesterskapet.I kveld så jeg at hun ville noe. Norge - akkurat som Danmark - hadde problemer til å begynne med (Norge litt lenger enn Danmark). Da er det viktig å ha spillere som ikke melder seg ut. Som tar ansvar og viser resten av jentene at det bare er å fortsette.

Det ble mye bom på Kjersti i startfasen. Hun ble hardt presset av russerne. De visste hvem de skulle ta.

Hun fortjener ros fordi hun beholdt trøkket inn mot russerne. Slikt er tøft, men Kjersti oppnådde å lage rom for medspillerne. Ingen tvil om kaptein Grini er Norges beste bakspiller.

  • Men det er flere som sto fram på Norge. Trine Haltvik viste noe av det samme som Kjersti. Det gikk trått for henne, men Trine kjempet og fikk til viktige ting på viktige tidspunkt. Det er en fin egenskap. Av utespillerne hadde hadde også Sahra Hausmann god uttelling med fire scoringer på fire forsøk.
  • Heidi Tjugum sto i en klasse for seg mellom stengene, og var kampens beste spiller.
  • Om Norges innsats totalt er jeg skuffet over kontringsfasen. Der viste Danmark langt høyere nivå. Men så fikk også Danmark lett spill mot makedoniere som ikke gadd å løpe tilbake i forsvar.

Likevel synes jeg det er som vi sier i Danmark «helt god natt» - helt på trynet - at Cecilie Leganger satt på tribunen. Når hun først har sagt ja til landslaget er det dårlig behandling av Marit Breivik å ikke la henne spille. Jeg er spent på hvordan det påvirker henne. Jeg tror hun tåler det, og det kan ikke være tvil om at Heidi Tjugum og Cecilie Leganger må være Norges keeperduo mot Makedonia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer