MER JUBEL I VENTE?: Christian Berge, Erlend Mamelund og Norge jubler etter seier mot hjemmefavoritt Polen under årets håndball-EM. Foto NTB SCANPIX
MER JUBEL I VENTE?: Christian Berge, Erlend Mamelund og Norge jubler etter seier mot hjemmefavoritt Polen under årets håndball-EM. Foto NTB SCANPIXVis mer

Kjersti Grini om håndballherrene: - Endelig er de ydmyke

Norges mest profilerte håndballkvinner tror håndballherrene er i ferd med å kopiere dem. Det betyr i så fall starten på en gullalder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Håndballjentene har hatt en helt spesiell stjerne hos det norske folk siden gjennombruddet i 1986. Da tok Norge en sensasjonell VM-bronse og innledet eventyret som har gitt hele 18 internasjonale mesterskapsfinaler.

Håndballgutta har levd i skyggen av det motsatte kjønn, men nå, 30 år seinere, ser de ut til å få sitt definitive gjennombrudd. Hvis Norge tar poeng mot Frankrike i dag eller Polen avgir poeng mot Kroatia, er Norge i en historisk herresemifinale.

Håndballegenden Trine Haltvik var med på VM-bronsen i 1986 og ser likheter mellom hennes generasjon og dagens norske herrelandslag.

- Det minner meg litt om da vi slo gjennom i 1986. Ingen forventet noe som helst, og vi spilte uten press og med høy selvtillit. Jeg tror håndballgutta kan klare det samme. Det er et lag med stor «L», uten stjerner, sier Haltvik til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn