Kjersti i knestående etter blodslit

- Lenge siden jeg var på nippet til å spy.

OSAKA(Dagbladet.no): Ingen gikk raskere enn Kjersti Tysse Plätzer de siste kilometerne, men i mål måtte 35-åringen ta til takke med den sure 4. plassen.

Beina hennes var imidlertid enda surere, etter de tyngste 20 kilometerne i karrieren.

- Jeg gikk helt på grensa, og følte meg forferdelig. Det er lenge siden sist jeg var på nippet til å spy, sier Tysse Plätzer.

- Er dette det tøffeste du har vært med på?

- I hvert fall som jeg kan huske, sier hun.

Kombinasjonen av varmen og den høye luftfuktigheten i Osaka er utmattende, og i likhet med andre norske utøvere er 35-åringen blitt kommandert utendørs av den norske legen for å akklimatisere seg - minst seks timer daglig.

- Det er først de siste dagene vi har fått være inne. Men jeg føler ikke at vi har eksperimentert utover det forsvarlige. Jeg jobbet hardt med meg selv. De siste fem kilometerne tok jeg innpå alle foran meg. Så lenge jeg ikke vaklet etter målgang, er det greit, smiler hun.

For 4. plassen står det respekt av - den beste plasseringen hun har fått i et VM noensinne. Noen langvarig depping var det derfor liten grunn til.

FJERDEPLASS: Ingen gikk fortere enn 35-åringen de siste kilometerne, men det holdt ikke helt inn. Likevel er nattens fjerdeplass den beste plasseringen Kjersti Tysse Plätzer har klart i et VM. Foto: SCANPIX
FJERDEPLASS: Ingen gikk fortere enn 35-åringen de siste kilometerne, men det holdt ikke helt inn. Likevel er nattens fjerdeplass den beste plasseringen Kjersti Tysse Plätzer har klart i et VM. Foto: SCANPIX Vis mer

Russiske Olga Kaniskina vant på tiden 1.30,09, Tatyana Shemyakinia sølvet og Maria Vasco bronsen.

Tysse Plätzer var 37 sekunder bak Vasco.

- Medaljen ga jeg opp først inne på stadion, da jeg så at hun var 100 meter foran meg.

- Er det surt?

- Både og. Når jeg var så nær, hadde jeg veldig lyst til å komme på pallen. Men jeg kjenner at jeg blir mer og mer fornøyd nå, sier hun.