Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjersti slåss seg tilbake

BERGEN (Dagbladet): En kort venstre følges av en høyrekryss, tre raske venstre og en uppercut. Kjersti Grini (26) er på vei tilbake til håndballbanen. Hun må bare slåss litt først. Og det gjør hun så svetten regner i Bergen Kampsport Senter. - Jeg liker å dælje løs, sier Kjersti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Kjersti Grini fikk operert et skadd korsbånd, drev hun lenge med husmortrim. Nå er det tid for tøffere tak.

- Jeg er i fjerde etasje. Bare følg lukta, sa Kjersti Grini da vi avtalte et møte.

Vi fant henne i aktivitet i Bergen Kickboxing Klubb, der kroppssvetten stinker fra et tyvetalls menn og to kvinner.

- Dere fant fram, ser jeg. Her liker jeg meg godt. Gutta her er kjempegreie. Treninga er blitt en lek, og jeg lærer noe som vi ikke får med oss på håndballbanen, forteller Kjersti Grini.

Mester-trener

Hun er i ferd med å jule opp en tung sekk.

- Jeg måtte finne på noe som var gøyere enn alternativ trening i rehabiliteringsperioden. Det har jeg gjort. Her får jeg slått fra meg, sier hun.

Hun slåss mot en verdensmester. Bård Trones har en VM-tittel i kickboxing (1991 i Paris), og foruten å trene Kjersti Grini, har han ansvar for å trene landslaget.

- Kjersti har talent for boksing. Hun lærer utrolig fort. Jeg tror vi kan tilføre henne nye egenskaper. Vi er opptatt av stor bevegelighet, balanse, stor fleksibilitet i hoftepartiet og koordinasjon av kroppsdelene - samtidig som vi fokuserer på en motstander, sier Bård Trones.

Han har hatt håndball- og fotballspillere inne til trening før, og mener at de har mye å hente i kickboxing som alternativ trening.

- De blir raskere i bevegelsene og kommer fortere i posisjon til å slå, eller kaste i Kjerstis tilfelle, sier Trones.

Ingen frøkensport

Dette er ingen frøkensport. Kjersti Grini merker det i skuldrene og armene.

- Etter å ha banket løs mot Bård eller en av sekkene en stund, klarer jeg nesten ikke å løfte armene. Jeg kan godt forstå at noen i denne idretten lar seg friste til å bite av et øre.

Hun føler seg fremdeles som en tung elefant i bevegelsene, men musklene begynner å komme tilbake i det venstre beinet.

Vil være med

- Jeg får trenet opp pusten, blir sterkere i skuldre og armer og blir tøffere til å slåss.

Under VM, der Kjersti Grini tror Norge har gode muligheter for å ta gull, skal hun fortsette å slåss i Bergen.

- Jeg får en dag i Tyskland som gjest for TV 2. Resten av kampene skal jeg se på TV. Jeg må bruke tida fornuftig for å komme tilbake på Tertnes og kanskje landslaget så snart som mulig.

- Det er helt pyton å sitte passiv å se på. Jeg vil være med, og det skal jeg være seinest i februar, kanskje litt før, sier hun.

Kjersti Grini
Hele Norges coronakart