Kjetil Aamodt vil ha profflag

Kjetil Aamodt vil løse opp dagens landslag og organisere løperne i profflag på tvers av nasjonene - sponset og betalt av skifabrikantene. Ellers frykter han at alpinsirkuset bryter sammen.

I går kjørte Kjetil ned til andreplass i slalåmrennet i Todtnau, ni hundredeler bak jyplingen Rainer Schönfelder fra Østerrike. I dag setter Kjetil seg ned til paneldebatt på ISPO-messen i München

Det betyr løpere organisert i profflag sponset av merkevareprodusenter - akkurat som Michael Schumacher i Ferrari.

- Du vil ha lag på tvers av nasjonene?

- Ja, internasjonale lag. Skifabrikantene må få mer makt. De må få mer penger igjen for det de skyter inn i sporten. Nå kutter de ned på sponsinga.

- Da dør skisporten, sier Aamodt.

Vil samarbeide

Kjetil Aamodt mener de nasjonale forbundene må imøtekomme skifabrikantenes ønsker.

- Samarbeidet mellom forbundene og fabrikantene må koordineres. Det trenger ikke nødvendigvis å være internasjonale lag. Vi kan fortsatt ha landslag. Men jeg må kunne kjøre for Benetton som eier Nordica (Aamodts skimerke, red. anm), sier Aamodt.

Tredjemann i går, Ole Kristian Furuseth, samt Tom Stiansen og Harald Christian Strand Nilsen, kjører også for denne fabrikanten. Men nesten ingen andre utlendinger.

- Er dette en bevisst strategi fra Nordica for å få til det du ønsker?

- Det har ikke vært tema foreløpig, svarer Aamodt, som heller ikke er fornøyd med den marginale reklameplassen dagens regler tilsier.

- OL-reglene begrenser det til ti kvadratmeter her og der. Vi må bli mer profesjonelle. Markedet bestemmer. Det er den veien utviklinga går, sier Aamodt, som presiserer at han er fornøyd med hjelpen fra Norges Skiforbund.

Vil vinne

Framtidsvisjoner er én ting. Suksess i bakken noe helt annet. Det har Kjetil om dagen. Nå satser han alt på å sikre seg v-cupseieren i slalåm. Fra før har han totalseieren, super-G-seieren og storslalåmseieren.

- Det har aldri vært så gøy å kjøre slalåm som nå, sier han.

Kjetil har bestemt seg for å kjøre sesongen ut på 186 cm lange ski.

- Jeg har ikke tid til å teste kortere ski. Men Ole prøver 180 cm lange ski, sier han.

  • Etter dagens debatt stikker Kjetil innom messestanden til konfeksjonshandler Lasse Kjus.

- Jeg må vel kjøpe litt. Slik at han i alle fall får solgt noe.