Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil André Aamodt

Kjetil André Aamodt (27) har vært i verdenstoppen siden han slo gjennom som 20-åring i 1991. Sammen med Lasse Kjus er han alpinsirkusets allrounder. - Ordentlige skiløpere kjører alle disipliner, mener Kjetil.

Som alpinist har Aamodt opplevd suksess og mye motgang. Fram til 1994 synes hovedpersonen selv at det meste gikk hans vei. Men så kom skadene - uten at Kjetil André lot seg knekke.

- Jeg har tenkt å holde på til lekene i år 2002, har han uttalt.

Sønn Aamodt elsker å konkurrere, og tar ting veldig fort. Som alpinist har Kjetil en god utholdenhet, han har forholdsvis god spenst, og han ligger langt over gjennomsnittet i samtlige kvaliteter. Samtidig får Aamodt mye skryt på det såkalte koorditative området.

For Kjetil finnes det ingen perfekt alpinist, men 27-åringen vet hvordan han ville ha skapt ham:

- Han må ha fysikken til Hermann Maier, den fryktløse psyken til Benjamin Raich og treningsiveren til Harald Christian Strand Nilsen.

Foran neste sesong vil Kjetil benytte psykolog for å bli verdens beste alpinist. 27-åringen mener at han har undervurdert betydningen av mental trening. Håpet er at en psykolog skal hjelpe Aamodt til å yte maksimalt hver gang - både i konkurranser og på trening.

Kjetil André flyttet i fjor til Monaco for å sikre seg økonomisk for resten av livet. Ifølge 96-ligningen hadde han 6,5 millioner i nettoinntekt og en formue på 10, 5 millioner kroner.

Den dagen Kjetil legger skiene på hylla, vil han prioritere barn, familie og studier. 27-åringen er sammen med Stine Østvold, som er utøver av rytmisk sportsgymnastikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media