Kjetil er fortsatt sjefen

BERLIN (Dagbladet): Hertha Berlin - Werder Bremen 1-0. Dirigent Kjetil Rekdal (29) er tilbake i toppform. I går ledet han Hertha BSC Berlin til en flott 1- 0-seier over Werder Bremen i Bundesliga-premieren. Nils Johan Sembs første landslagstropp.

- Jeg sturet noen dager etter at vi røk ut av VM. Jeg var skuffet fordi vi ikke greide en runde eller to til. Nå er det glemt.

- Motivasjonen er på topp, både for innsatsen i Hertha og for videre landslagsspill. Jeg er fast bestemt på å fortsette med sikte på i hvert fall EM om to år, sier Kjetil til Dagbladet.

I går var han suveren og høstet gjentatte ganger applaus for sitt solide forsvarsspill og sine framspill fra de 63000 elleville tilskuerne som fylte Olympiastadion i Berlin.

Rekdal tapte ikke en eneste duell som siste skanse.

Kneet OK

- Så langt tilbake på banen var det begrenset hvor mye jeg kunne være med i det offensive spillet. Men jeg er fornøyd. Formen er fin. Den gamle kneskaden kjenner jeg lite til, sier Kjetil.

- I fjor brukte vi åtte kamper før vi fikk vår første seier. Derfor er vi fornøyde når vi lyktes allerede i sesongpremieren. Jeg tror dette kan bli moro framover, understreker han.

Nå våger både Kjetil, medspillerne og trener Jürgen Röber å drømme om europacupspill.

Nå er Hertha i ferd med å få fram et virkelig sterkt lag, også takket være kjøpet av midtbanespilleren Dariusz Wosz (29) fra Bochum.

- Vi har et helt annet kompakt lag enn ved starten av forrige sesong, sier trener Röber.

Kjetil er playmakeren fra sin tilbaketrukne rolle. I går ga han og islendingen Eyjölfur Sverrisson ikke Håvard Flo (29) en eneste virkelig sjanse da stryningen kom inn på et svekket Werder-lag et kvarter ut i andre omgang.

- Det var ikke mye jeg kunne gjøre for å snu kampen. Til det var Hertha for sterke, sier Håvard til Dagbladet.

Tøff EM-gruppe

Men en svakhet må utbedres på Hertha-laget, erkjenner Kjetil Rekdal.

- Vi kunne vunnet med mange mål. Men effektiviteten mangler. Jeg tror dette vil gå seg til når vi blir bedre samspilt.

I dag gjelder det onsdagens landskamp mot Romania, deretter EM-kvalifiseringen.

Kjetil advarer dem som tror at Norge får en lett jobb i en gruppe med flere østeuropeiske lag.

- Det blir en tøff gruppe. Hellas er på papiret den farligste utfordreren. Men også østeuropeerne blir vanskelig å slå, spesielt på bortebane.