Kjetil får gull-kontrakt

ST. ANTON (Dagbladet): Til våren tilbys gullgrossist Kjetil Aamodt ny utstyrskontrakt med Nordica til og med 2007. Skifabrikken eies av italienske Benetton, som solgte seg ut av Formel 1-sirkuset i vår. Nå pløyes de store pengene inn i alpint isteden. Med Kjetil som frontfigur.

Benetton har råd til å satse. Det multinasjonale tekstilkonsernet omsatte i fjor for 4000 milliarder lire - 16,9 milliarder kroner. Promiller av dette ligger i potten Kjetil Aamodt og Nordicas racingsjef Hans Krassnitzer skal forhandle om etter v-cupfinalene i Åre 7.- 11. mars.

- Eierne Luciano og Alessandro Benetton vil ha et større lag og satse stort innen alpint. For å få til dette er det viktig å ha med Kjetil videre, sier Krassnitzer til Dagbladet.

Nordica og Aamodt har samarbeidet siden 1996. Den gjeldende kontrakten løper i to sesonger til.

- Vi har opsjon på fire nye sesonger utover det. Forhandlingene om en ny avtale starter etter sesongen, sier Krassnitzer, som gratulerte gullgutten med den 14. VM- og OL-medaljen etter tre kvarter på dopingtest.

Fristes av Kvitfjell?

- Jeg har tenkt å kjøre til og med OL i Torino i 2006, sier Kjetil, som blir 30 år til høsten.

Så kommer det an på om Svein Mundal og Kvitfjell-gjengen får tildelt VM i alpint i 2007.

Hva kan være bedre enn å avslutte karrieren på hjemmebane som 36 år gammel slalåmspesialist? Mye tyder nemlig på at Kjetils tid som Formel 1-alpinist nærmer seg slutten. Han dropper dagens utforrenn. Aamodt vil heller finpusse teknikken før VM-slalåmen lørdag.

- Framover kommer jeg til å satse på ett av to alternativer: Enten kjører jeg utfor, super-G og storslalåm. Eller så kjører jeg slalåm og storslalåm. Men jeg kommer uansett til å delta i kombinasjoner, sier Kjetil, som er positiv til endringene av kombinasjonen som FIS-president Gian-Franco Kasper la fram i gårsdagens Dagbladet:

- Det kan være interessant å kjøre bare en omgang slalåm for eksempel. Om vi da kjører med full lengde i utforen, kan det være flere utforløpere som øyner en mulighet, og stiller på start.

Har gode ski

Krassnitzer hadde helst sett at Kjetil stilte opp i utforen i dag.

- For oss er det best om han kjører alle øvelser. Men dette bestemmer Kjetil sjøl, sier han.

Racingsjefen begriper ikke påstandene om at Aamodt har for dårlige utforski.

- I år har vi utviklet fire forskjellige utformodeller bare for Kjetil. Han har 30- 40 par å velge mellom, sier han.

Og i går var skiene definitivt gode nok. I tillegg psyket Kjetil ut sølvvinner Mario Matt før start.

- Faktisk satt jeg i heisen sammen med Mario Matt opp til start. Han sa: «Det er ganske urolig i bakken i dag». Da sa jeg: «Ja, du får kjøre forsiktig så du ikke skader deg. Tenk på spesialslalåmen».

Og like før start trodde faktisk Kjetil at han kjempet med bronsevinner Paul Accola om gullet.

- Jeg trodde Matt hadde kjørt ut. Jeg hørte et gisp da jeg skulle starte. Men da hadde han jo tatt ledelsen. Det visste jeg ikke.

Nei til øl

I mål hadde Kjetil økt slalåmledelsen på 14 hundredeler til seier med 68 hundredeler. Men jubelscenene var avmålte.

Blir det noe feiring?

- Nei.

Svarer Kjetil, som fikk kjærestegratulasjonene fra Stine Østvold på telefon. Hun er hjemme i Norge, men gjorde kanskje den viktigste jobben da hun besøkte VM-byen i helga.

- Det var deilig å få besøk av henne. Det er ikke så mye vi ser hverandre, sier Kjetil.

Han hadde sterk konkurranse med landslagssjef Atle Skårdal om tittelen som dagens gladeste mann:

- Dette er nesten bedre enn å vinne sjøl. Men det er nå så lenge siden jeg vant at det er vanskelig å huske hvordan det føles, sier Skårdal.

Han vant sitt andre og siste gull i super-G i Sestriere-VM i 1997 - samme sted som Kjetil startet veien mot VM-trippelen i kombinasjonen fullført i går.

  • Like etter målpassering får alle gullvinnerne i VM en kjølebag full av Carlsberg i gave.

Kjetil takket nei.

FÅR GULLKONTRAKT: Kjetil Aamodt hevet gullskiene til værs etter seieren i VM-kombinasjonen i går. Seier'n gjør at Kjetil går gode økonomiske år i møte. Skifabrikanten vil sikre seg verdens beste alpinist fram til år 2007.