Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil gir Maier mareritt

KVITFJELL (Dagbladet): - Denne tredjeplassen tar jeg som en seier, sier en jublende glad Kjetil Aamodt (27) etter den første v-cuputforen i Kvitfjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før rennet trodde v-cuplederen at østerrikeren Hermann Maier og VM-kongen Lasse Kjus skulle dra fra ham i sammendraget. I stedet økte Aamodt ledelsen, etter å ha råkjørt ned den 3035 meter lange løypa.

- Nå er alt mulig i kampen om det store v-cuptrofeet. Kanskje faller ikke avgjørelsen før i det siste v-cuprennet i Sierra Nevada. Det er bare å stå på, og kjøre aggressivt og klokt, sier Aamodt etter å ha økt ledelsen på utfordrerne Kjus og Maier til henholdsvis 51 og 72 poeng.

- Mest sulten

Seks renn gjenstår før sammenlagtvinneren er klar. Etter dagens utfor og morgendagens super-G i Kvitfjell, avsluttes v-cupen med utfor, super-G, slalåm og storslalåm i Sierra Nevada 10. til 14. mars.

- Selv snakker vi ikke om sammenlagtseieren. Både Lasse og jeg er fornøyde med sesongen, uansett. Kanskje er jeg litt mer sulten på trofeet enn han, sier Kjetil Aamodt - som vant verdenscupen i 1994 og gjerne tar en ønskereprise fem år etter.

I baren

Hermann Maier var gårsdagens skuffelse på 16. plass. Herminator virket sliten, fikset ikke løypa og underlaget. Han valgte i tillegg feil ski.

- At Maier er sliten og kjører sakte, er ikke så rart. Han sitter jo i baren hver kveld, sier Kjetil Aamodt muntert.

Selv foretrekker v-cuplederen å feire i bakken.

Takker skiene

I går mente Aamodt at skiene hadde en stor del av æren for tredjeplassen.

- Jeg kjørte på langt nær optimalt, men hadde raske ski på slutten. Det reddet plassen på pallen.

Utfortrener Jørund Li mener at Aamodt har både to og tre tideler å hente.

- Løpet hans i går var på langt nær perfekt. Han gjorde flere småfeil, og kunne dessuten kjørt ei frekkere linje. Ingen tvil om at han har mer å gå på. Med klaff, er både Kjetil og Lasse gode nok til å vinne renn, sier Jørund Li foran dagens andre v-cuputfor i Kvitfjell.

Tre feil

Selv mener Aamodt at han gjorde tre større eller mindre feil på veien nedover den stupbratte løypa.

- Jeg bommet på et hopp, skrenset litt i en sving og var nær ved å hekte staven i skia. Mot slutten var jeg både sliten og stiv i beina. Da var det godt å ha raske ski, sier Kjetil Aamodt.

For tredjeplassen i går fikk han ekstra selvtillit, blomster og 82500 kroner av arrangørene. I dag jakter Aamodt en ny pallplassering.

- Men det kan bli tøft å slå Lasse én gang til. Jeg tror han kommer enda sterkere tilbake, sier Kjetil Aamodt.

<B>SJOKKERT:</B> VM-vinner Hermann Maier kjørte ned til en tam 16. plass i går. Han sakket akterut i forhold til Kjetil Aamodt i kampen om sammenlagttittelen i v-cupen.