Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil har endelig blitt glid-ekspert

KITZBØHEL (Dagbladet): - Jeg kan ikke svinge, men jeg er blitt veldig godt til å gli, spøker Kjetil Aamodt. Men erkjennelsen har et snev av alvor i seg. Og det lover bra foran helgas Kitzbühel-utfor, og for OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøyt to uker før utforstarten i Nagano, kan Kjetil koste på seg en dose OL-optimisme: Fartsformen er stabilt oppadgående, han har funnet et par ski som gjør jobben sin, og han er blant de aller beste i klassen på å spare tiendedeler når løypa går rett fram.

Det siste blir viktig i Nagano.

- Jeg kjørte som ei kråke i de svingete partiene på toppen, sier Kjetil om gårsdagens treningsomgang i Kitzbühel.

- Men det gikk fort på glid-strekningene. Og det passer veldig bra når vi kommer til OL. Utforløypa der er forholdsvis enkel og favoriserer de som er gode til å gli.

Aamodt ble nummer 13 på treninga i går. Men det er ikke noe ulykkelig tall for nordmannen. Han kostet faktisk på seg et glis av det brede slaget.

Lettere i Kitzbühel

- Jeg kan ikke huske sist jeg fikk en så god plassering på første treningsdag før et utforrenn. Det er bare på Kvitfjell jeg tør satse som dette i den første gjennomkjøringen, sier Kjetil.

Og det er ikke bare OL-løypa som passer glideren Aamodt bra. For første gang siden 1972 går ikke utfortraseen i Kitzbühel over Hausberg-kanten. Lite snø gjorde at avslutningen måtte flyttes inn i slalåmtraseen. Det har gjort løypa mye enklere.

- Nå er det blitt ei ren glidløype, mener Kjetil.

  • Han har kommet til Østerrike for å forbedre de to åttendeplassene i utfor i Wengen forrige helg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!