Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil har fått Kjuse-syken

Natt til fredag sleit Kjetil Aamodt med feber og en snikende influensa. Hotell-samvær med den sjukmeldte Lasse Kjus kan ha fått følger. Men Kjetil var ikke sjukere enn at han kjørte ned til en oppløftende åttendeplass i Wengen-utforen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jeg fornøyd med, sier Kjetil til Dagbladet.

Nå våger han snart å se på seg sjøl som en kandidat til utfor-medalje i Nagano.

Men han ble litt bekymret over det kroppen fortalte fredag morgen.

- Kanskje jeg er blitt smittet av Lasse? Heldigvis har feberen sunket igjen og jeg håper den snart gir seg helt. Men jeg føler meg sliten.

Tøft program

Og det er ingen god følelse når den neste uken handler om nye konkurranser og offisielle utfor-treninger i Kitzbühel. Utsiktene til rolige dager er ikke de aller beste.

- Det er et dilemma. Jeg trenger å kjøre utfor for å få mer fart i kroppen slik at jeg kan klatre enda høyere på resultatlistene. Samtidig er det ikke noe positivt for formen i slalåm og storslalåm. Det er grener der jeg er avhengig av overskudd og hvile for å lykkes, sier allrounderen.

Men det er ikke aktuelt for Kjetil å ta en ny verdenscup-pause, slik han gjorde i slutten av desember. Han vil følge sirkuset i jakten på mer fart. Selv om han risikerer å ofre den tekniske formen tre uker før OL.

Maier suveren

Verdenscupleder Hermann Maier virker utilnærmelig i øyeblikket. I går vant østerrikeren sitt femte verdenscup-renn på rad.

  • Gårsdagens andre nordmann, Kenneth Sivertsen, endte på 45. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!