- Kjetil har jo forfalt så mye de siste årene, så det er ikke noe mål i seg selv å slå ham

Dream Team tilbake på snøen i Colorado.

VAIL (Dagbladet): Selv om VM i alpint stort sett er forbeholdt de som er verdens raskeste på ski, er det også anledning for å la de som med årene har blitt litt tregere boltre seg.

Arrangørene hadde latt løypa fra tirsdagens lagkonkurranse stå, og sent i går kveld norsk tid var det alpinlegendenes tur til å herje.

Legender Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt forsvarte de norske fargene, mens store navn som Didier Cuche, Marc Girardelli, Kalle Palander, Hans Knauss og Luc Alphand også var med.

Det ble delt ut handikap etter hvor raske de var i den foregående omgangen for å holde på spenningen, og allerede her kom Aamodt fram til at han hadde tabbet seg ut.

- Det er noe sånt handikap-system så jeg tror jeg kjørte litt for fort. Jeg skulle holdt igjen litt mer, men samma det. Jeg har jo tatt på meg fartsdressen og alt, var beskjeden fra Aamodt til Dagbladet.

Og kanskje var det iveren som felte ham da Cuche slo ham ut kvartfinalen. Langt bedre gikk det med Kjus som tok seg helt til finalen, men der ble den samme sveitseren for sterk.

- Det var litt mye å måtte ta igjen seks tideler på Cuche i finalen. Jeg har hatt fordelen med å kjøre blå hele veien. Jeg burde hatt den flyten hele veien igjennom og fortsatt å få fordel på fordel. Kjetil har jo forfalt så mye de siste årene, så det er ikke noe mål i seg selv å slå ham, flirer Kjus, som samtidig vedkjenner at kompisen nok hadde vunnet om det hadde vært lik start for alle.

Blir gjort stas på I natt norsk tid var det også en bankett og en markering hvor Kjus og Aamodt sammen ble innlemmet i Hall of Fame. De to kompisene og konkurrentene er skjønt enige om at det er hyggelig å bli satt pris på, og at det er passende at de får oppmerksomheten sammen.

- Det er fint å få den sammen med Lasse. Vi har konkurrert sammen siden vi var seks-sju år helt til vi ga oss. Det er hyggelig å bli satt pris på. Man har opplevd mye ila 20 år i verdenscupen. Åtte VM, fem OL. Hyggelig å møte så mange kolleger og dele noen hyggelige minner, sier Aamodt.

- Det er fint at de setter pris på det vi har gjort. Vi har konkurrert sammen i alle år, så at vi får den sammen er bare hyggelig, sier Kjus.

Støvlene til Bode Miller Da Kjus dro over fra Norge i slutten av forrige uke var han ikke klar over at han skulle delta i et renn, og hadde dermed ikke med seg noe utstyr. Men Kjus er som vanlig snarrådig og fikk lånt støvler av ingen ringere enn Bode Miller.

- Hvordan funka støvlene hans i dag?

- De er ganske bra, men jeg kjenner at jeg ikke helt har musklene til å kjøre dem. De svikter litt inn i svingene, men de er kjappe, humrer han.

BODE-STØVLER: Lasse Kjus dro over Atlanteren uten eget utstyr, men fikk låne støvler av Bode Miller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BODE-STØVLER: Lasse Kjus dro over Atlanteren uten eget utstyr, men fikk låne støvler av Bode Miller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer