Kjetil I - kongen av Enga

På vei til seiersfesten i Vallhall ga Kjetil «I» Rekdal spillerne beskjed om at det er trening 2. desember. Vel framme lovet han Klanen å banke RBK.

ULLEVAAL/VALHALL (Dagbladet): Og slik snakker en vinner. Slik snakker en fotballfantast hvis eneste ønske og lidenskap er å gjøre Vålerenga til den klubben alle snakker om at den kan og bør bli. Og slik snakker en mann som aldri blir lei av å piske seg sjøl og andre for å nå det målet all fotball handler om:

Å vinne.

Der og da - med Kjetil Rekdal foran nasjonens mest trofaste fotballfamilie i Vallhall - skjønte jeg også betydningen av de ordene VIF-formann Vidar Davidsen hadde sagt fra talerstolen på NFF-festen en time tidligere. Det var mange å takke, det skulle bare mangle, men han nevnte bare én ved navn. Og det Vidar Davidsen sa, «Du, Kjetil - har satt ditt preg på det som skjer i Vålerenga og det skal du få lov til å fortsette med», forteller alt om hvilken posisjon Kjetil Rekdal har i klubben.

Han er I.

Han er Kjetil I.

Han er Kjetil I - kongen av Vålerenga.

Advarer Rosenborg

- Dette er mye større enn da jeg ble cupmester med Molde (94) og mye større enn noe annet jeg har opplevd på fotballbanen, sa Kjetil Rekdal fra scenen i Vålerengas eget hus.

- Og jeg kan love at det skal bli enda større i framtida. For pokalen som står her er ikke den siste.

- Først skal vi ut i Europa. Deretter skal vi bryte Rosenborgs seiersrekke.

Når du leser dette er kanskje klokka allerede over 09.00. Da skal du vite at Kjetil Rekdal sitter på skolebenken i Sarpsborg for å videreutdanne seg som fotballtrener. Og han er ikke i bakrus - fotball er for alvorlig til det.

For Kjetil Rekdal er nemlig fotballen meninga med livet.

- Jeg kan ikke noe annet, sier han til Dagbladet.

- Fotballen er min lidenskap og det er jeg glad for. Og sjøl om C-kurset i Sarpsborg sikkert kunne hatt en bedre timing med tanke på det vi opplever akkurat nå, så drar jeg ned dit med ydmykhet og blanke ark. Det er viktig å være sulten på lærdom og nye mål.

Og:

- C-kurset er en jobb jeg er nødt til å gjøre, fortsetter VIF-treneren.

- Og overfor den oppgaven og de som holder kurset har jeg stor respekt. Så jeg tipper ikke over på festen sjøl om det kunne vært lett for meg å møte opp i Sarpsborg litt bakpå. Jeg skal bare nyte det på min måte.

Kort lykkerus

På Ullevaal - i minuttet etter at Tommy Skjerven hadde blåst av kampen - opplevde Kjetil Rekdal det han omtaler som en vanvittig lykkerus. Tlfredsstillelsen av å lykkes i den jobben mange mente han stjal og snakket seg til for to år siden, var større enn han hadde kunnet forestille seg på forhånd. Men han samlet seg fort og ble Rekdal igjen.

Ett minutt fikk liksom være nok.

- Jeg begynte helt plutselig å tenke på framtida, sier han.

- Det eneste som teller nå er at vi ikke slår oss til ro med gleden og hviler på disse laurbærene. For det har Vålerenga gjort noen ganger før og alle vet hvordan det gikk.

- Det er det som skal skje framover som er viktig.

Vålerenga-eier John Fredriksen var av private grunner ikke på Ullevaal. Men han sendte Kjetil Rekdal en gratulasjon Vålerenga-treneren ble rørt av. For uten John Fredriksen hadde ikke Kjetil Rekdal vært trener.

Og:

Uten Kjetil Rekdal ville ikke Vålerenga vunnet cupfinalen.

- Noe av det som gleder meg mest er at jeg har klart å vise meg verdig den tilliten jeg fikk av John{$4028}

FEIRET I NATT: Over 2500 festglade Vålerenga-tilhengere feiret finaleheltene i fotballhallen Valhall seint i går kveld. Mest skryt fikk Kjetil Rekdal. - Du, Kjetil - har satt ditt preg på det som skjer i Vålerenga og det skal du få lov til å fortsette med, sa formann Vidar Davidsen.
<B>DEN NAKNE SANNHET: Kjetil Rekdal intervjues av NRKs Jan Åge Fjørtoft etter kampen.