Kjetil ikke sikker på OL

I dag vet ikke Kjetil André Aamodt om han vil tåle satsingen fram mot OL i Torino. Men - når han våkner en dag i september, vil han vite det.

KVITFJELL (Dagbladet): -  Det viktigste av alt er at jeg kommer inn i rytmen igjen, står opp hver morgen og trener knallhardt. Når jeg våkner en dag i september, skal det være sånn at jeg vil føle det vondt om det går en eneste dag uten trening, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

I gårsdagens utfortrening på Kvitfjell kjørte det norske apinesset ned til en 36. plass. Det tyngste ved det er at det er der han føler seg hjemme.

-  Når jeg ser tilbake på det jeg har gjort som skiløper, har jeg stort sett vært topp tre i verdenscupen hver eneste år, sier han. -  Men i år er jeg nummer 30. Og det er ønsket om å komme tilbake der jeg var som driver meg.-  Om jeg klarer det, er en annen sak.

Kan slutte til høsten

Kjetil André Aamodt er med andre ord ikke sikker på om han kjører OL i Torino. Kan hende han gir seg til høsten.

-  Akkurat nå foregår det en ping-pong match oppe i hodet mitt. Det første jeg må gjøre er å bli ferdig med den. Og deretter må jeg legge alt annet til side, røske opp i hodet og starte med blanke ark.

-  Noe mer enn det kan jeg ikke gjøre, sier han.

Men orker han kjøret? Er Kjetil André Aamodts kropp i stand til å gyve på de treningsmengdene han la ned da han var på topp for ti år siden?

-  Jeg skal prøve, sier han. -  Men sier kroppen at nok er nok, så er det ingen idé å ta en sesong til. For jeg tar ikke en sesong til som denne. Jeg liker jo ikke 20. plasser.

Men denne sesongen, som resultatmessig har vært bånn, har noen gode sider også. Fordi den snart er ferdigkjørt.

Dårlige løp - god trening

-  Hadde jeg ikke kjørt i år, kunne jeg i hvert fall ikke tenkt de tankene jeg tenker nå. Da hadde det vært over. For sjøl om det ikke har gått bra, så har jeg fått kjørt renn som har gitt meg viktig og nødvendig trening.

-  Og den eneste grunnen til at jeg bestemte meg for å gjennomføre den, var at jeg tenkte på OL neste år.

Men det er en mental bit her også. Og Kjetil André Aamodt har ikke problemer med å innrømme at han er litt mettet.

-  Ja, sier han. -  Jeg er nok det. Men samtidig ser jeg det på en annen måte også. Så lenge som jeg har holdt på, spiller jo ikke ett år fra eller til så veldig stor rolle.

-  Det er altså vanskelig å gi seg?

-  Ja! Men føler jeg at jeg ikke kan gå inn i neste sesong på et høyere nivå enn det jeg var sist høst, så er det slutt.

-  Det tror jeg, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

36. PLASS: Kjetil Aamodt ble nr. 36 på utfortreninga i Kvitfjell i går. Det gir et greit bilde av nivået han er på for tida.