Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Jansrud er en vinner selv om han ikke ble verdensmester eller tar igjen Marcel Hirscher

Morten P. kommenterer.

TREDJE: Kjetil Jansrud ble nummer tre under dagens super-G. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB Scanpix
TREDJE: Kjetil Jansrud ble nummer tre under dagens super-G. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAN MENTE Å ha en god mulighet til å ta kraftig inn på Marcel Hirscher og bruke fartshelga i Saalbach til å forbedre mulighetene i sammenlagtcupen. Det gikk ikke som planlagt. Etter uhellet som kostet han en tann i den siste treningsomgangen kjørte Kjetil Jansrud en litt passiv og engstelig utfor (lørdag), og i dagens Super-G var det en tidlig grov feil (innerski) som gjorde en potensiell seier til en trøstens tredjeplass.

MEN SÅNN ER alpin skisport. Når du kjører på ski i hastigheter opp mot 140 kilometer i timen (utforrennets toppfart) og skal binde sammen store Super G-svinger i ett hundre kilometer i timen, er du nødt til å være på lag med marginene. Og noen ganger har du flyt, andre ganger ikke.

Når Kjetil Jansrud skal summere sesongen etter avslutningsrennene i franske Meribel den tredje helga i mars, tror jeg han vil gjøre det med et smil om munnen.

VM VAR IKKE som ønsket selv om sølvet i kombinasjonen var et lite plaster på såret i Beaver Creek. Verdens beste fartskjører denne sesongen hadde større ambisjoner enn ingenting i utfor og Super G. Og selv om han droppet VMs storslalåm og heller dro til Europa for å optimalisere mulighetene til å slå Marcel Hirscher i kampen om den store glasskula, så tror jeg ikke denne helga går så voldsomt inn på Kjetil Jansrud heller.

Ja, han er selvfølgelig skuffet fordi det ikke har gått som planlagt.

Men igjen, sånn er det når du lever av marginer.

MED TRE UTFORKONKURRANSER og tre Super G-renn igjen i Garmisch Partenkrichen, Kvitfjell (hjemmebane!, lokalkjent!, tittelforsvarer!) og Meribel er det mye å kjøre om for Kjetil Jansrud. Verdenscupen sammenlagt er fortsatt innen rekkevidde selv om Marcel Hirscher har igjen to storslalåmkonkurranser og to renn i slalåm. Og fordi VM-avslutningen i Beaver Creek viste at også Marcel Hirscher kan gjøre feil og kjøre ut i de tekniske disiplinene, er ingenting gitt.

Og det holder verdenscupen i live.

MEN DET ER ikke så verst å runde av sesongen som verdens beste fartskjører heller, og i utfor og Super G har ikke Kjetil Jansrud noe å ta igjen. Han leder utforcupen komfortabelt og brukte søndagen i Saalbach til å forbedre sin posisjon i Super G. Det betyr slik jeg ser det at en normal Jansrud vil være mer enn nok til å vinne begge trofeene. Og kanskje derfor går det an å tro at fokuset vil være på det optimale og det han eventuelt kan vinne - sammenlagtcupen - framfor å safe hjem det han knapt kan tape.

Tanken gjør i hvert fall de siste ukene meget interessant.

Hvor realistisk det er at Marcel Hirscher, verdens suverent beste alpnist de tre siste sesongene plutselig skal miste det, er en annen skål.

Hele Norges coronakart