Kjetil Jansrud er så god at det er fort gjort å glemme Aksel Lund Svindals skade

Kjetil Jansrud er nå så suveren at det er vanskelig å finne relle utfordrere i utfor og Super G. Han er så god at han må kjøre dårlig for ikke å vinne.

SUVEREN: Kjetil Jansrud tok i dag sin fjerde verdenscupseier denne sesongen, i super-G i Val Gardena. Foto: EPA/ETTORE FERRARI / NTB Scanpix
SUVEREN: Kjetil Jansrud tok i dag sin fjerde verdenscupseier denne sesongen, i super-G i Val Gardena. Foto: EPA/ETTORE FERRARI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJETIL JANSRUD HAR tatt 560 av 600 fartspoeng så langt i verdenscupen. Det har ingen gjort før ham. Selv Hermann Maier klarte ikke det i den legendariske 2000-sesongen da Østerrikeren herjet verdens bratteste skibakker. Og med fare for å gjenta meg selv; det er ikke bare enda en toppgevinst årets fjerde Jansrud-seier handlet om i Val Gardenas Super G, investeringene han stadig gjør i sammenlagtcupen gjør denne vinteren uten Aksel Lund Svindal på start paradoksalt nok til den mest spennende på mange år.

For det er ikke lenger bare mulig at Kjetil Jansrud kan tukte Marcel Hirscher i sammenlagtcupen.

For hvert eneste fartsrenn han kjører blir det mer og mer sansynlig.

DET ANDRE PARADOKSET i dette lille profetiet mot det nye året handler også om Aksel Lund Svindal. Og at den enes «død» er den andres brød. Det faktum at Lund Svindal ikke er på beina og i stand til å ta detsom kan bli helt avgjørende verdenscuppoeng fra lagkamerat Jansrud, gjør sistnevntes kamp mot Marcel Hirscher i sammenlagtcupen en smule lettere. Så da først alt gikk galt for vår antatt beste alpinist da akillesen hans røyk før sesongstarten i Sölden i oktober, så var det godt for noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer