Kjetil Jansrud håper å rekke sesongstarten

- Vet ikke hvor realistisk det er, sier den skadede alpinisten.

I HARDTRENING: Kjetil Jansrud har brukt mange timer på sykkelen på toppidrettssenteret. Framgangen som følge av treningen har vært markant. Foto: Øistein Norum Monsen
I HARDTRENING: Kjetil Jansrud har brukt mange timer på sykkelen på toppidrettssenteret. Framgangen som følge av treningen har vært markant. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

(Dagbladet): Det har vært noen kjedelige måneder for Kjetil Jansrud (27) siden han ødela korsbåndet under super-G i alpin-VM i Schladming.

En korsbåndskade er langt fra så alvorlig som det var for noen år siden, men Jansrud har likevel vært gjennom en lang rekonvalesens. Nå kan han både sykle og løpe litt på tredemølle.

- Jeg kan ikke si jeg er helt frisk før jeg kan stå på ski, men det er så bra som det kan være, kanskje litt bedre, sier Jansrud til Dagbladet mens han spiser lunsj på toppidrettssenteret ved Sognsvann.

Jansrud og resten av alpinistene ligger allerede nå i hardtrening før den kommende sesongen.

- Vil rekke Sölden Da Dagbladet snakket med 27-åringen for noen uker siden, var han så å si sikker på at sesongåpningen i østerrikske Sölden siste helgen i oktober ikke var aktuell, men nå virker alpinisten mer optimistisk.

- Jeg håper å kjøre i Sölden. Det er et mål, men jeg vet ikke hvor realistisk det er, så jeg blir ikke veldig lei meg om det ikke går. Jeg tror det er sunt at hverdagen er litt stressa, og at jeg ikke tenker jeg har god tid. Nå teller hver eneste økt for å være klar så tidlig som mulig. Storslalåmrennet i Sölden er tøft, så det er i tilfelle ikke en myk start, sier Jansrud.

Jansrud takker lagkompisene og støtteapparatet for at de har passet på å inkludere ham i skadeperioden.

- Det er mange som har dratt. Laget har vært fantastisk flinke. Jeg har vært med på samlinger, og de har tatt vare på meg og ikke latt meg gli vekk. Det har vært en fantastisk oppfølging. Men jeg har heller ikke følt at jeg har trengt så mye omsorg. Jeg har bare hatt en korsbåndskade, og har ikke sett på meg selv som en pleiepasient, sier han med et smil.

- Hårete mål Sølvvinneren fra OL i Vancouver sier at han håper å få ski på beina for første gang i løpet av sensommeren.

- Målet er å være helt klar til konkurranser i månedsskiftet oktober, november. Så det betyr at jeg trenger noen måneder med trening før det. Jeg håper å kunne spenne på meg skiene i august. Det er mitt hårete mål. Det er ingen nødvendighet, men jeg håper det, sier Jansrud.

27-åringen forteller at utfordringen under skadeperioden har vært å ikke tenke så mye på at han har vært ute av spill. Jansrud har slitt med flere skader tidligere i karrieren, blant annet en vond rygg.

- Det hadde vært mye bedre å konsentrere seg om å komme i form i stedet for å bruke tid på å komme tilbake til det nivået jeg var. Men jeg finner alltid motivasjon i framgang, sier han.

PÅ BEDRINGENS VEI: Kjetil Jansrud viser fram arret på det venstre kneet, som snart er det eneste som minner om skaden. Foto: Øistein Norum Monsen
PÅ BEDRINGENS VEI: Kjetil Jansrud viser fram arret på det venstre kneet, som snart er det eneste som minner om skaden. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer