Kjetil Jansrud from Norway competes during the FIS Alpine Ski World Cup Men's Downhill on January 23, 2016 in Kitzbuehel, Austria.  / AFP / Christof STACHE
Kjetil Jansrud from Norway competes during the FIS Alpine Ski World Cup Men's Downhill on January 23, 2016 in Kitzbuehel, Austria. / AFP / Christof STACHEVis mer

Kjetil Jansrud har smerter og mister NM denne uka

Ryggplager for stjernen.

(Dagbladet): Kjetil Jansrud deltar ikke i NM i alpint som arrangeres i Oppdal denne uka. Jansrud har i lang tid hatt utfordringer med smerter i ryggen og disse har økt gjennom sesongen, noe som også har påvirket treningsarbeidet. Det skriver Skiforbundet i en e-post.

- Smertene skyldes slitasje av skiven på den nederste delen av korsryggen og disse forsterkes ved skikjøring. Derfor har helseteamet anbefalt Jansrud å ikke stille i NM, sier lege for alpinlandslaget, Marc Jacob Strauss.

Det medisinske apparatet har sammen med ortopeder og ryggkirurger prøvd ulike behandlinger uten at dette totalt sett har hjulpet. Det er er vurdert om Jansrud bør operere ryggen for å bli kvitt smertene, men ekspertene har nå besluttet å blokkere ved nerven rundt den nederste skiven med lokalbedøvelse, for å se om smertene kan reduseres på den måten og så teste ryggen på neste skisamling.

Hvis dette har effekt, vil man fortsette denne behandlingen og målet er at smertene skal gå bort for godt eller for en lengre periode.

-Smertene i ryggen har vært utfordrende både i konkurranser og trening over lang tid, og jeg håper behandlingen vi starter med denne uka vil gi positiv effekt, sier Kjetil Jansrud.