VANT: Kjetil Jansrud kom nettopp hjem med gull og bronse fra Sotsji. I dag tok han sin første verdenscupseier i utfor, da han delte førsteplassen i Kvitfjell med østerrikske Georg Streitberger. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VANT: Kjetil Jansrud kom nettopp hjem med gull og bronse fra Sotsji. I dag tok han sin første verdenscupseier i utfor, da han delte førsteplassen i Kvitfjell med østerrikske Georg Streitberger. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Kjetil Jansrud sikret hjemmeseier i Kvitfjell

- Det er en fordel.

KVITFJELL (Dagbladet): Kjetil Jansrud vant dagens verdenscuputfor i Kvitfjell. Nordmannen delte førsteplassen med Georg Streitberger.

Det var Jansruds andre verdenscupseier noensinne, den første i utfor. Fra før hadde han bare seieren i super-G i Kvitfjell i fjor.

- Det er deilig. Det er litt vanskelig å sette ord på den følelsen her. Ikke på klisjémåten, men det er både lettelse og glede. Det er min første vcup-seier i utfor, og jeg har lenge ønsket veldig lenge å lykkes i Kvitfjell-rennet. Det er godt å se at det er mer enn OL-resultater i formen min om dagen, sier han.

Jansrud tok bronse i utfor og vant gull i super-G i OL i Sotsji, og i Kvitfjellbakken, hvor han har kjørt siden han var liten, ble det nok en triumf for 28-åringen

- Det er en fordel. Man blir god på det man trener på. Jeg kjenner bakken veldig godt, og har brukt mye tid på å trene og leke meg her. Jeg åla meg ned på rumpa her når jeg var liten, nå hopper jeg, sier Jansrud etter rennet.

Aksel Lund Svindal tok femteplassen, som gir 45 poeng i verdenscupen. Dermed er han bare 13 poeng bak østerrikeren Marcel Hirscher, som ikke kjører utfor.

Dermed har Svindal anledningen til å knappe ytterligere inn når det kjøres ny utfor i morgen. På søndag er det super-G i Kvitfjell.

Svindal registrerer at formen ikke er den samme som den var i desember og januar.

- Jeg var ikke ikke helt i dytten i OL. Kitzbühel er sist gang jeg kjørte skikkelig bra, og det begynner å bli en stund siden. Det er jo ikke formsvikt akkurat, jeg blir jo nummer fem. Men når du har kjørt så bra før i sesongen, så er jo en femteplass det dårligste du har. Så da har formen vært bedre, sier Svindal etter dagen renn.

Et plaster på såret for ski-esset er riktignok at han med dagens 45 poeng tok sammenlagtseieren i utforcupen.

Dagens utfor i Kvitfjell var et erstatningsrenn for den avlyste utforen i St. Moritz, og ble kjørt i en forkortet løype.

ÉN FEIL FOR MYE: Aksel Lund Svindal gjorde en feil midt i løypa og tapte tideler til Jansrud. Han endte på femteplass, men nærmet seg sammenlagtlederen i verdenscupen, Marcel Hirscher. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ÉN FEIL FOR MYE: Aksel Lund Svindal gjorde en feil midt i løypa og tapte tideler til Jansrud. Han endte på femteplass, men nærmet seg sammenlagtlederen i verdenscupen, Marcel Hirscher. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer