Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Jansrud utklasset alle i Beaver Creek

Tok sin tredje seier på rad.

NY SEIER: Kjetil Jansrud er i storform, og kjørte raskt ned utforbakken i Beaver Creek i dag. Han tok med det sin tredje verdenscupseier på rad.  Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
NY SEIER: Kjetil Jansrud er i storform, og kjørte raskt ned utforbakken i Beaver Creek i dag. Han tok med det sin tredje verdenscupseier på rad. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var høye forventinger til Kjetil Jansrud før dagens utforrenn i Beaver Creek.

Han var den største favoritten i dagens renn, etter at han imponert med seier i både utfor og Super-G i Lake Louise forrige helg.

På onsdagens utfortrening ble Jansrud nummer fem.

- Skal man lykkes her må man være en god alpinist, sa Kjetil Jansrud til NRK før dagens renn.

- Forventingene stiger etter forrige helg, jeg har ikke noe problem med å forstå det, men det mange om beinet, og det er små marginer, så jeg må levere et perfekt løp.

Og Jansrud kjørte et superløp. Han lå litt bak Steven Nyman ved første mellomtid, men han fikk opp farten, og han kjørte i mål i en klar ledelse, med 56 hundredeler.

- Dette er utklassing, skrek NRKs kommentator Andreas Toft da Jansrud kjørte i mål.

- De må kjøre ekstremt på toppen, og kanskje ha litt medvind også, for å slå Jansrud, sa NRK-ekspert Marius Arnesen da det gjensto et par trusler.

Ingen klarte å utfordre Jansrud, og nordmannen tok med det sin tredje verdenscupseier på rad.

- Jeg ble liggende fem tideler bak på toppen, så helt perfekt var ikke dette løpet, men du verden jeg skal ikke klage for mye. Jeg gjorde ingen feil, og må vel kunne si at jeg kjørte bortimot perfekt, fra henget og ned, sa Jansrud til NTB etter at seieren var sikret.

- Det er ikke ofte det er mulig å kjøre så feilfritt som jeg gjorde i det meste av traseen i dag, for det er vanskelig å kjøre her, men det er veldig deilig å få full klaff som jeg føler jeg hadde. Det skjer ikke så veldig ofte, men det skjedde for meg nå.

Beat Feuz tok andreplassen, mens Steven Nyman kom på tredje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media