GOD KJØRING: Kjetil Jansrud ser tilsynelatende ikke ut til å ha noen problemer med skuldra. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GOD KJØRING: Kjetil Jansrud ser tilsynelatende ikke ut til å ha noen problemer med skuldra. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Kjetil Jansrud viste gullform

Ser ikke ut til å være hemmet av skuldra.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Etter gårsdagens nærkontakt med en port helt på toppen av super-g-løypa, var det knyttet stor spenning til hvordan storfavoritt Kjetil Jansrud ville gjøre det på dagens utfortrening.

Og 29-åringen fra Vinstra viste at skuldra ikke hemmer ham i stor grad.

Fra startnummer 18 suste han ned til ledelse, 0,08 foran Guillermo Fayed.

- Jeg blir ikke helt frisk på én dag, men det har blitt veldig mye bedre over natta. Selv om det var vondt å stake ut i dag, er det ikke mulig å pådra seg noen skade. Da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne prøve. Det er ikke optimalt, men det var mye bedre enn jeg ventet i dag tidlig, sier Kjetil Jansrud etter rennet.

Han var spent, og syntes det var deilig å kjøre gjennom løypa og kjenne at alt var greit. Han skulle egentlig ta det litt med ro i dag.

- Det er umulig å ta det rolig. Når man går ut fra start er det full gass, men jeg føler jeg har noen knepp her og der, sier Jansrud, som ikke tror han har ekstremt mye å hente.

Overraskelse - Dette lover godt, selv med skulderskade, sa Eurosport-kommentator Håkon Bjercke, som spurte seg om det ikke var VM-vinneren vi så i løypa.

Etterpå måtte Jansrud se overraskelsen Brice Roger ta over ledelsen med 0,21 sekund like etterpå.

- Det vil være en bombe av dimensjoner om han plutselig skulle vinne i morgen, sier Bjercke på direkten.

Lund Svindal med Aksel Lund Svindal imponerte samtlige med en kruttsterk sjetteplass på torsdag. I dag viste han nok en gang at fartsformen er i anmarsj.

Nordmannen kjørte fort i midtpartiet, men tapte mot slutten. Han kjørte inn til en foreløpig 4. plass etter etter at ti utøvere hadde satt utfor, 0,64 bak lederen Guillermo Fayed.

- Det er ikke så bra som jeg ønsket. Det mangler litt råskap, jeg må prøve å få ut det i morgen, sier Aksel Lund Svindal til pressen etter rennet.

Han sier han må skjerpe seg om han skal henge med i morgen når det gjelder.

- Jeg må se på video og bli bombesikker på linja, ikke blunke en eneste gang.

Outsider - Jeg er outsider, men det er innen rekkevidde, sier han om morgendagens medaljesjanser.

Den siste nordmannen, Aleksander Aamodt Kilde, kjørte med startnummer 48. Han kom i mål til en foreløpig 26. plass. Det er 48 utøvere som har satt utfor i skrivende øyeblikk, det innebærer de antatt beste.