Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjetil kan slå Maier

Her kjemper Hermann Maier en vill krig mot naturkreftene på vei ned til en ny seier i v-cupen. Kjetil Aamodt ble utklasset på nytt. Likevel tror Atle Skårdal det snart er slutt på Super-Maiers enevelde. - Sjokket er i ferd med å legge seg nå, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra NRKs kommentatorboks har ekspertkommentator Atle Skårdal de siste dagene strødd om seg med nesegrus ros når østerrikeren Hermann Maier (25) har rast ned til seier etter seier - mange sekunder foran beste nordmann. - Han er umulig å slå, sa Skårdal mens Maier stupte ned til lørdagens super-G-seier.

Men under Maiers tilsynelatende like suverene storslalåmseier i Adelboden i går, så Skårdal klare mangler i østerrikerens kjøring.

- Reint teknisk kjører han nå ikke bedre enn de andre, sier den dobbelte verdensmesteren i super-G til Dagbladet.

Slike observasjoner gir håp for akterutseilte norske alpinister:

- Kjetil kan absolutt slå Hermann Maier i Nagano, fastslår Skårdal.

- Ingen overmann

For Skårdal virker det som om Maier har hatt et psykisk overtak på konkurrentene. De har iakttatt Maier med tilslørt og fryktsomt blikk. Det har Maier dratt nytte av.

- Nå begynner løperne å se at også Maier gjør feil, sier Skårdal.

- Maier nyter en veldig respekt i miljøet, men jeg tror også de norske løperne nå begynner å få psyken på plass.

At Maier har overlegen fysikk, er sterkt overdrevet, skal vi tro Skårdal:

Mer fartstrening

- Kjetil er nok sterkere i beina enn Maier. Heller ikke Tom (Stiansen) og Harald (Christian Strand Nilsen) er noe svakere.

Kjetil Aamodt har bestemt seg for å delta i de to utforrennene i Wengen fredag og lørdag.

- Fornuftig av ham, sier Skårdal, som mener de norske gutta sluntret unna fartstreninga i sommer. Det får de betale for nå.

- Det blir guffent å kjøre fort på ski. De mangler mot i avgjørende situasjoner, sier Skårdal.

- Har savnet av deg og dine prestasjoner lagt ekstra press på gutta?

- Nei, det tror jeg ikke. Dessuten er jeg fortsatt i miljøet. Jeg var med som trener i Bormio. Veldig moro. Det kunne jeg tenkt meg å gjøre mer av, sier Skårdal.

Utfor er sjansen

Kjetils strev for å tilpasse seg nye ski, er ifølge pappa Finn Aamodt, ekspertkommentator for TV2, en vesentlig årsak til at det har gått seint i svingene denne vinteren.

- Det er ikke skiene det er noe galt med, men løperen oppå, presiserer Aamodt.

Under andre omgang i går så imidlertid senior at sønnen mestret skiene bedre enn tidligere.

- Kjetil må kjøre en annen linje enn tidligere. Det gjorde han i andre omgang.

  • I første omgang kjørte Kjetil 2,37 sekunder seinere enn Maier. I finaleomgangen kjørte Maier bare 71 hundredeler raskere. Med to omganger som den siste, hadde Aamodt endt på 4. plass istedenfor 13. plass i går.

- Betyr det at Maier kan innhentes til OL?

- Jeg tror mest på utfor. I storslalåm er Kjetil på gang. Men super-G kan han bare glemme, sier Finn Aamodt til Dagbladet.

SKARPT SKJÆR: Her kjører Herman Maier ned til enda en seier i v-cupen. Men Kjetil Aamodt nekter å gi opp. - Han er ikke noe overmenneske, sier den norske alpinisten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!