Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjetil kunne blitt OL-kongen

Alpin-legenden Alberto Tomba tror Kjetil André Aamodt kunne blitt OL-kongen av Torino, dersom han ikke hadde skadet seg i utforrennet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SESTRIERE (Dagbladet): - Veldig synd med den skaden. Kjetil kunne blitt selve OL-kongen. Jeg håper han kommer tilbake før lekene er over, sa Tomba da Dagbladet møtte ham i OL-landsbyen Sestriere i går kveld. Tomba la til:

- Kjetils erfaring og rutine er bortimot unik, og kunne vært utslagsgivende i forhold til jevnbyrdige, yngre konkurrenter. I dag er det ikke noe problem å konkurrere på absolutt toppnivå til man er minst 36-37 år.

Stolt over OL-åpning

Kjetil, som er 34, var konkurrent og kompis med Alberto Tomba i flere år. Tomba vet hva han snakker om når han utroper nordmannen til potensiell OL-konge. Sjøl vant han tre gull og to sølv fordelt over tre OL. I tillegg er han dobbel verdensmester og vant 50 World Cup-renn.

Under OL i hjemlandet jobber Tomba mye med tv. Han skal jobbe i området til lekene er over. På spørsmål om han er fornøyd med rollen han ble tildelt under åpningsseremonien, svarte han:

- Ja, det var hele tida avtalt at jeg skulle bringe fakkelen inn på stadion, og at andre skulle overta etterpå - Piero Gross, stafettlaget fra 1994, Compagnoni og Belmondo. Jeg mener at jeg ble tildelt den vakreste etappen av alle.

- Kan fortsatt vinne

Angående Kjetil Andre Aamodts håp for OL, sa den levende legenden dette:

- Kjetil er en ypperlig allrounder. Kommer han over skaden kan han vinne både kombinasjonen og Super-G. Ja, kanskje storslalåm også.

39-åringen la til:

- Sjøl kjørte jeg nesten aldri fartsdisiplinene. Risikoen for skader er så mye større i utfor og Super-G.

Kjetils pappa, Finn Aamodt, tangerte på sett og vis Tombas uttalelser, da han i går sa til Dagbladet at sønnen ville ha vunnet utforrennet sist lørdag, dersom han ikke hadde skadet seg i starten av løypa. Kjetil ble til slutt nummer fire.

Stiller kanskje til start

Kneskaden til 34-åringen har ikke forverret seg. Dermed kan det hende Kjetil stiller i kombinasjonsrennet i dag og i kveld. I en pressemelding fra den norske Ol-troppen heter det at alpinisten vil teste kneet ved å kjøre oppvarmingen.

Etter samråd mellom utøver og lege vil det deretter bli avgjort om han stiller til start.

Kjetil Andre Aamodt har fått fysioterapi og såkalt antiinflammatorisk behandling siden utforrennet søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!