Kjetil nekter å gi opp

- Det er litt leit med andreplasser, for da er jeg bare den beste av de nestbeste. Jeg håpet på seier, men er fornøyd fordi jeg kjørte et godt renn. Det beste er at jeg fortsatt leder slalåmcupen, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

Etter 1. omgang i Adelboden lå Aamodt 43 hundredeler bak sloveneren Matjaz Vrhovnic. I mål skilte bare 21 hundredeler etter at nordmannen hadde 2. omgangs fjerde beste tid.

- Jeg la igjen alt de første 20 sekundene i 1. omgang da jeg hadde en dårlig overgang fra henget til det flate partiet. Finaleomgangen var ikke perfekt, den heller, men veldig bra. Jeg følte ikke at jeg gjorde noen feil, sier Aamodt.

Han har fortsatt ikke gitt opp kampen om sammenlagtseier i verdenscupen. For som Aamodt sier:

Slår ikke Maier

- Det er teoretisk mulig.

- Men Hermann Maier er god, og jeg har ennå ikke slått ham i noe renn denne sesongen.

Det gjenstår 12 renn i verdenscupen - tre i slalåm og utfor, fire i storslalåm og to i Super-G. Kjetil André Aamodt innser at oppgaven mot Maier synes for stor. Derimot håper han på sin første sammenlagtseier i slalåmcupen.

Best i slalåm

- Jeg har gått til topps både totalt, i storslalåm og Super-G. Slalåm og utfor gjenstår. Jeg har 50 poeng å gå på i forhold til Vrhovnic, og de tre siste rennene avgjør. For meg betyr det mye å vinne, for da kan jeg kalle meg verdens beste slalåmkjører. Det er en fin tittel.

- Så får jeg ordne opp med utforcupen neste sesong, fleiper Aamodt.

I dag reiser han sammen med slalåmgjengen til koreanske Yongpyong og løyper han kjenner godt.

- Bakkene i Korea er flatere enn i Europa - uten at jeg tror det får noen praktisk betydning for utfallet. Både Vrhovnic og jeg kjører bra både i bratte og flate løyper.

Roser skiene

Kjetil André Aamodt er kjempefornøyd med utstyret og har allerede skrevet ny avtale med Nordica.

- Kontrakten gjelder også for neste sesong, men skiene er så bra at jeg ikke kommer til å bytte. Nordica blir nok mitt skimerke til jeg legger opp etter OL i 2006, sier Kjetil André Aamodt.

NUMMER TO: Etter andreplassen i går ser Kjetil Andre Aamodt fortsatt en teoretisk mulighet til å vinne verdenscupen.