<strong>TALENTJAKT:</strong> Peter Mueller har vist at han har god evne til å finne talentene. Kjetil Stiansen (t.v.) og Sverre Lunde Pedersen er Norges nyeste framtidshåp. Foto: Arnt E. Folvik
TALENTJAKT: Peter Mueller har vist at han har god evne til å finne talentene. Kjetil Stiansen (t.v.) og Sverre Lunde Pedersen er Norges nyeste framtidshåp. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Kjetil og Sverre er Norges nye skøytehåp

Peter Mueller tror han har funnet gull igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HAMAR (Dagbladet.no): Håvard Bøkko var 16 år da Peter Mueller hentet ham og plasserte ham på landslaget til manges store forbauselse.

Nå har Mueller vært ute på jakt igjen og har hentet opp de lovende 17-åringene Sverre Lunde Pedersen og Kjetil Stiansen. Begge blant verdens beste skøyteløpere i sin årsklasse og begge går langt fortere på skøyter enn Bøkko gjorde som 17-åring.

- Det er ingen tvil om at Peter har et ekstremt blikk for talent, sier Olympiatoppens skøyteansvarlige Johan Kaggestad til Dagbladet.

Han har i likhet med trener Mueller stor tro på unggutta på sikt.

- Men jeg ser ikke bort fra at de er med og slåss om OL-billetter allerede denne vinteren, sier Kaggestad.

Også Ida Njåtun (18) og Hege Bøkko (18) har fått plass i forbundsgruppa, og sammen med Maren Haugli håper Mueller de tre kan utgjøre et norsk lagtempolag i Vancouver til vinteren.

- Jeg har et lag som er proppfullt av talent. Norsk skøytesport har ei god framtid, sier Mueller til Dagbladet.

I helga får vi se hva ungdommen duger til. Da er det Norgescup i Vikingskipet og uttak til vinterens første v-cup.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer