Kjetil på koser'n

Før sesongen var Kjetil André Aamodts store mål å vinne karrierens andre utforrenn. Skal 31-åringen klare det, må han vinne på Kvitfjell i dag.

KVITFJELL (Dagbladet): - Det at vi bare har en mann i utforfinalen (bare de 30 beste i hver disiplin får kjøre finalerennene) forteller om en svak norsk sesong, sier Aamodt til Dagbladet.

- Greit at jeg har vært på pallen tre ganger, men jeg har ikke vunnet. Og enten har jeg ikke gjort en god nok jobb, eller så har jeg ikke det som skal til. Sjøl om jeg ikke tror på det siste.

Runder 100 i dag

Dagens utforrenn er Kjetil André Aamodts hundrede utforrenn i verdenscupen. Han har altså bare vunnet ett - det siste før OL-rennet her på Kvitfjell i 1994 (sølv, fire hundredeler bak Tommy Moe). Og sjøl om han kjørte som en pudding under gårsdagens trening, beina var slappe og han holdt på å ramle tre ganger, så tror han fortsatt at det er mulig. Sjøl om de middels sesongforberedelsene nå begynner å merkes.

- Etter mange år med massiv trening, trengte jeg å ta det roligere i fjor sommer, sier Kjetil.

- Når trening blir et ork, må du ta et valg. Og det er bedre å sitte i baren og drikke cappuccino og snakke med hyggelig folk, enn det er å trene. Det har sikkert noe med alderen å gjøre.

Men: Aamodt tror likevel en Kvitfjell-seier er mulig. Og at det kan komme flere også fram mot 2006.

- Verdens beste utforkjører i år, Stephan Eberharter, vant ikke et utforrenn før han var 30 år. Det eneste problemet jeg har nå, er å få motivasjon nok til å jobbe i sommer. For skal du være best, må du prioritere, leve monotont og ha det vondt og kjedelig.

Ikke 18 lenger

- Klarer du det?

- Jeg må det. Før jeg dro hit, var jeg og trente i Hemsedal og et par dager i Varingskollen. Og da jeg prøvde å kjøre det løpet jeg har kjørt før med to økter om dagen, kjørte jeg meg helt i bånn. Jeg tror jo fortsatt at jeg er 18 år og tåler alt.

- Og det gjør du ikke?

- Nei, og derfor er fokus viktig. Skal du vinne noe, må du være suveren og bedre enn de andre. Da holder det ikke å holde på å trene hele dagen uten mål og mening, sier Kjetil André Aamodt.

EN PLASS I SOLA: - Skal du vinne noe, må du være suveren og bedre enn de andre. Da holder det ikke å holde på å trene hele dagen uten mål og mening, sier Kjetil André Aamodt. I dag måler verdenseliten krefter på Kvitfjell.