FAVORITT I VIF?: Vålerenga står uten trener og har fått nei fra både Ståle Solbakken og Per Mathias Høgmo. - Kjetil Rekdal er på vei tilbake til Vålerenga, skriver Morten Pedersen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FAVORITT I VIF?: Vålerenga står uten trener og har fått nei fra både Ståle Solbakken og Per Mathias Høgmo. - Kjetil Rekdal er på vei tilbake til Vålerenga, skriver Morten Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Kjetil Rekdal blir Vålerenga-trener i dag

I går kveld rykket Rekdal lengst fram i Vålerengas trenerjakt. Morten P kommenterer.

KJETIL REKDAL ER på vei tilbake til Vålerenga. Treneren som vant seriegull med VIF i 2005, men som sesongen etterpå takket for seg fordi han ikke lenger «orket å reise Norge rundt å bli pissa på», vil i løpet av dagen bli tilbudt jobben. Og etter det jeg forstår er ja det eneste alternativet.

Fordi Kjetil Rekdal bare holder landslaget over Vålerenga når det gjelder trenerjobber i Norge.

DET BETYR AT hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball AS, Tor Olav Trøim, får det som han vil og at og Klanen er et positivt enstavelsesord unna å få sitt førstevalg på plass. Begge deler er meget godt nytt for VIF-økonomien. Både når det gjelder tilskudd fra Vålerenga Fotball Invest og muligheten for igjen å kunne skape litt stemning på Ullevaal Stadion.

Det handler bare om et ja.

Og det kommer i dag.

DA VIF HADDE rundt 40 navn på blokka var Kjetil Rekdal selvfølgelig ett av dem. Da lista ble kuttet ned til sju var han ikke lenger en av kandidatene. Og da den endelige priroteringslista på tre mann — Per-Mathias Høgmo, Janne Jönsson og Morten Wieghorst (dansk U21-trener) ble presentert i den rekkefølgen — var det ikke mange som ropte på Kjetil Rekdal.

Bortsett fra Tor Olav Trøim som er en ihuga fan.

Og store deler av Klanen.

MEN DET VAR det ingen som brydde seg om i VIF-ledelsen. Før Per-Mathias Høgmo takket nei fordi Vålerenga ikke tok seg råd til den totalpakka han hadde som krav. Vålerenga satset nemlig voldsomt på å lykkes med Høgmo. Problemet var bare at Trøim og de andre (små)aksjonærene i Vålerenga Invest Fotball AS ikke så Høgmo som den riktige løsningen.

De ønsker seg nemlig litt god gammaldags Vålerenga-galskap med gode resultater i enden.

Og fordi Kjetil Rekdal ga dem mye av begge deler sist han var i klubben mener velgjørerne at han er det beste valget.

ETTER Å HA fått et høflig, men meget bestemt, nei takk fra Ståle Solbakken i går formiddag hadde Vålerenga møter med både Jan Jönsson og Kjetil Rekdal i går kveld. Begge gjorde meget godt inntrykk, begge ønsker seg jobben og begge virket meget motiverte for å få muligheten til å løfte Vålerenga opp og tilbake i toppen. Med andre ord — Høgmos avslag ble fort glemt. Og Solbakkens også. I går kveld var det god stemning på Valle. Det ble ikke snakket økonomi, det kommer først når tilbudet blir presentert i dag, men som allerede skrevet — økonomien er ikke lenger problemet. Fordi eierne er informert og er blide.

SELV OM HAN har vært ønsket av penga og den harde kjernen av fans siden Martin Andresen fikk sparken i fjor høst, har deler av Vålerengas administrasjon og nye ledelse vært skeptiske til Kjetil Rekdals lederstil og væremåte. Det er de ikke lenger. Norges største trenerkjeft siden Nils Arne Eggen gikk, skal ha gjort et særdeles godt inntrykk på gårsdagens møte. Ikke bare fordi han vil ha jobben og ønsker seg tilbake, men fordi motivasjonen lyste av hele gubben. Og da er det ikke mer å lure på for spillerne som møter til årets første økt i dag.

Kjetil Rekdal blir den nye Vålerenga-treneren. Han må bare få tilbudet sånn at han kan takke ja.