Konflikten mellom Start og Kjetil Rekdal:

Kjetil Rekdal drar ikke fra Start uten etterlønn på åtte måneder

Det er ikke lenger et spørsmål om Kjetil Rekdal kan fortsette i Start. Det eneste denne saken handler om nå er penger, nærmere bestemt en million kroner.

KONFLIKT: Kjetil Rekdal og Start har havnet i konflikt. Den har foreløpig ikke fått en løsning. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KONFLIKT: Kjetil Rekdal og Start har havnet i konflikt. Den har foreløpig ikke fått en løsning. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

FØLJETONGEN KJETIL REKDAL, etter en surrealistisk og sjelden kaotisk helg, er inne i sin første hele uke. Det vi nå vet er at den uønskede Start-treneren, som leder laget mot klubbens vilje i serieåpningen mot Aalesund (0-1), ikke skal lede Starts trening tirsdag 2. april.

Om han ikke ombestemmer seg, da, og dukker opp på bakgrunn av juridiske råd.

Man vet jo aldri.

START HAR TIL til de milde grader klønet det til, vist ekstremt dårlig administrativt håndverk og gjort saken og problemstillingen rundt Kjetil Rekdal til denne sesongens farse i norsk fotball. Uavhengig av hvilket styre, om det er Monica Grimstads ledergruppe i IK Start eller Christopher Langelands styre i Start En Drøm, det meste minner om kaos og desperasjon – en klubb uten styring. Og hvor har den sportslige ledelsen vært på veien, fra det vi hører er flere episoder til torsdagens sjokkbeskjed om den opprettede personalsaken.

Hvor har Tor Kristian Karlsen vært?

Har han ikke sett noe verdt å ta tak i?

Har han ikke hørt noe verdt å ta tak i?

Kom personalsaken like overraskende på han?

TOR KRISTIAN KARLSEN har vært usynlig siden saken ble blåst. Hvorfor det? Hvorfor har ikke klubbens sportslige leder adressert de eskalerende problemene underveis? Man skulle jo tro det var jobben hans å holde tak i det. Og hvorfor – om det er slik Kjetil Rekdal hevder, at personalsaken faktisk kom fra klar himmel uten advarsler/forvarsel – har ikke Starts sportsdirektør fortalt treneren sin om manglende fokus?

At Hansen har reagert på det, Jensen på det, alt mens Olsen og Eriksen verken synes at det eller det er greit.

Det er mange spørsmål.

Alle er ubesvart.

DET ENESTE VI vet med sikkerhet, ut over at Kjetil Rekdal og Start har en kontraktfestet avtale som går på åtte måneders etterlønn ved oppsigelse, er at jussen som praktiseres fra Kjetil Rekdals banehalvdel i saken ikke tar hensyn til spontane og emosjonelle styrevedtak i IK Start. Lovens bokstaver er i så måte upartiske. De ble skrevet lenge før Starts problemstilling lørdag ettermiddag ble tatt som gissel av Kjetil Rekdal og advokat Erik Flågan.

Hvis jobb ikke bare er å kjenne lovens irrganger.

Hvis jobb er å kaste boka etter alle som truer hans klient.

FOR OSS SOM følger fotballen litt tettere enn folk flest, for i denne saken som veldig mange andre snakkes det av naturlige årsaker rundt grøten, er saken på Sørlandet den evinnelige elefanten i rommet. Problemet/irritasjonen som er der uten at noen tar det opp konkret, adresserer det, forholder seg til det og forsøksvis løser det.

Man kjenner man har vondt, har kjent det i lang tid også, men man går ikke til legen.

Litt som den flyskrekk-sketsjen til Rolv Wesenlund tidlig på 70-tallet, der han som livredd passasjer, en passasjer som mener å høre at det er alvorlige feil på flyets to motorer, ikke gjør noen oppmerksomme på det, men heller konkluderer med følgende:

– Det er bedre å ramle ned og bli drept enn å drite seg ut i flyet.

ASSISTENTTRENER MORTEN TANDBERG var på mange måter Kjetil Rekdals lynavleder i Start, slik han også var det i Vålerenga. Fram til Morten Tandberg av familiære årsaker sa opp jobben sin 13. januar i år, var det mange omtaler som Kjetil Rekdals mentale fraværenhet til å leve med.

Morten Tandberg holdt tak i trådene og utførte det daglige arbeidet på treningsfeltet.

Kjetil Rekdal var manageren og strategen, mannen med fotballfilosofien, han som legger taktikken, han som tar ut laget og han som leder det i kamp.

DET ER IKKE mulig å se en retur for Kjetil Rekdal i Start. Han kan ikke jobbe med Starts ledere. Starts ledere kan ikke jobbe med ham. De togene gikk torsdag i forrige uke. Og da, om man vil unngå en arbeidsrettssak der de avtalte åtte månedene kan bli kastet ut av vinduet til fordel for et langt større krav om lønn ut kontraktsperioden som løper til 31.12. 2020 (21 måneder), gjenstår egentlig bare det Start ønsket da de åpnet personalsaken for å spare penger torsdag i forrige uke.

Start må gi Kjetil Rekdal sparken.

Når det er offisielt, må de betale prisen det koster.

Det er en million kroner i henhold til avtalen om åtte måneders etterlønn.

Verre er det ikke.