Kjetil Rekdal ferdig i Start

Rekdal går på dagen etter ni timers langt møte tirsdag. - Forhold som var uforenlig med klubbens verdigrunnlag.

KRISTIANSAND: Etter ni timer i møte, er Kjetil Rekdal og Start enige om at han ikke skal tilbake i rollen som trener. Reporter: Frode Andersen. Video: Tom-Richard OlsenVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Tirsdagens drøftelsesmøte mellom Kjetil Rekdal og IK Start varte og rakk, men etter over åtte timer i samme rom hadde de kommet fram til en løsning på konflikten mellom partene.

De har komet fram til en avtale som avslutter Kjetil Rekdals arbeidsforhold med klubben fra og med dags dato, melder Start i en pressemelding.

- Jeg aksepterer klubbens behov for at vi måtte gjennom denne prosessen, selv om de seneste dager har vært belastende for alle involverte parter, inklusive meg, sier Kjetil Rekdal i meldingen.

- Jeg takker for den støtten jeg har fått og håper alle nå støtter oppunder spillerne, klubben, eiere og dets styrer på veien videre. IK Start har et stort potensial og jeg ønsker klubben lykke til for fremtiden, sier Rekdal.

KRISTIANSAND: Monica B. Grimstad, styreleder i Start, forteller om hvordan bråket rundt Kjetil Rekdal har påvirket klubben. Reporter: Frode Andersen. Video: Tom-Richard Olsen Vis mer

- Uforenlig med klubbens verdigrunnlag

Klubben opplyser at både de og Rekdal er fornøyd med at saken fant en løsning utenfor rettsapparatet.

- IK Start igangsatte prosesser angående Rekdals ansettelsesforhold som følge av rapporter om forhold som var uforenlig med klubbens verdigrunnlag. Når vi likevel har valgt å inngå dette forliket, så er det av hensyn til klubben og våre ansatte og den belastningen de har stått i, og fortsatt ville ha stått i dersom prosessen hadde fortsatt, sier Monica Bergin Grimstad, styreleder i IK Start.

Dette er saken

To dager før seriestart kunngjorde Start at de har opprettet en personalsak mot trener Kjetil Rekdal, som en sum av «flere enkeltstående hendelser».

I dag møtes partene for første gang i et drøftelsesmøte, da det som opprinnelig var planlagt torsdag ble utsatt.

Dette har skjedd i saken:

  • Forrige onsdag ledet Kjetil Rekdal treningen med Start som vanlig.
  • Seint onsdag kveld ble det avholdt et styremøte hvor situasjonen rundt Rekdal ble drøftet.
  • Torsdag formiddag hadde Rekdal en samtale med arbeidende styreleder i «Start En Drøm», Christopher Langeland, som ledet til at Start valgte å opprette personalsak.
  • Like etter ble Joey Hardarson og Andreas Jensen informert om at de vil lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.
  • Lørdag morgen sendte Rekdal-advokat Erik Flågan ut en pressemelding om at Rekdal kom til å lede Start i serieåpningen. Klokka 15.30 var det også han som gikk ut på gresset på Sør Arena.
  • Mandag gikk Trenerforeningen ut med full støtte til Rekdal. Ifølge deres leder Teddy Moen ble Rekdal forrige torsdag informert om kritikk «framkommet rundt hans væremåte, jobbutøvelse og uttalelser i media».
  • Tirsdag møttes partene til et drøftelsesmøte i Kristiansand.

Rekdals karriere

Rekdal er blant norsk fotballs mest profilerte trenere. Romsdalingen hadde en suksessfull spillerkarriere i klubber som Molde, Borussia Mönchengladbach, Lierse og Hertha Berlin, og regnes også som en det norske landslagets største helter. I 2001 startet han sitt trenervirke.

Den første jobben i Vålerenga kombinerte han med å både være spiller og trener, og det tok ikke lang tid fær han opplevde suksess fra trenerbenken. I 2005 tok han seriegull med Oslo-klubben, og etter hvert fikk han prøve seg i utlandet i både gamleklubben Lierse og tyske Kaiserslautern. Da han vendte tilbake til Norge og Aalesunds Fotballklubb brakte han klubben til cupgull i både 2009 og 2011.

Siden har Rekdal vært tilbake i Vålerenga, før han i 2018 tok over Start. Kun et lite år senere kan trenerjobben på Sørlandet være over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer