FORNØYD: Trener Kjetil Rekdal var godt fornøyd med prestasjonene til Herman Stengel og de andre unge Vålerenga-spillerne, men åpner for at Christian Grindheim kan komme tilbake på laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Trener Kjetil Rekdal var godt fornøyd med prestasjonene til Herman Stengel og de andre unge Vålerenga-spillerne, men åpner for at Christian Grindheim kan komme tilbake på laget. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Kjetil Rekdal fikk svarene han ville ha tross tap - nå vil han ha Christian Grindheim med på laget

Kjetil Rekdals unge leverte varene tross Vålerengas tap i Drammen. Skal Christian Grindheim overleve i klubben er det hans tur til å respondere når han møter VIF-treneren i morgen.

Strømsgodset-Vålerenga 3-2 (0-2)

DRAMMEN (Dagbladet): I kveld ringer Kjetil Rekdal og fastsetter møtet han og Christian Grindheim ble enige om gjennom helgen. I morgen tidlig skal møtet holdes, helst under medienes radar.

- Det blir tidlig og det blir ikke på Valle, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Vi ønsker selvfølgelig å være for oss selv.

- Og hva tror du?

- Jeg tror Christian, akkurat som Ghayas (Zaheed) og Wæhler (Kjetil) er klare igjen når vi møter Vidar i cupen til onsdag.

NORMALT ER KJETIL REKDAL langt nede etter et tap. Etter at alt glapp i Drammen er han optimist. Og det skyldes ikke bare det faktum at spillerne hans ga svar på den tillitten han ga dem i en krisesituasjon for klubben.

Det skyldes like mye at han tror alt som har vært problematisk vil bli bedre.

- JEG HAR IKKE en kritisk bemerkning å komme med etter dette tapet, sier Kjetil Rekdal.

- Ja, det er selvfølgelig skuffende å tape når du leder 2-0 til pause. Men samtidig viser det hva som egentlig bor i dette laget. Og derfor er jeg mer stolt enn irritert.

- Vi holdt ikke helt inn, men det var veldig mye som var bra.

VRAKINGEN AV CHRISTIAN GRINDHEIM var en kalkulert risiko. Det visste selvfølgelig Kjetil Rekdal. Laguttaket var en samling av det som var igjen på grunn av skader og gule kort på minst fire soleklare førstevalg. På det området hadde han knapt noen valg. Men måten et ungt urutinert mannnskap med en vikarierende kaptein på 20 år (Herman Stengel) skulle håndtere det på handlet om strategi, planlegging og mange taktiske valg.

Og det er akkurat den biten som passer Kjetil Rekdal best.

DERFOR SÅ IKKE Strømsgodset ut som et av Norges beste hjemmelag før pause. De så faktisk ikke ut i det hele tatt. Og Det hadde ikke bare med manglende energi og for lite offensiv smartness å gjøre. Det skyldtes at Vålereng visste hva de gjorde. Først defensivt gjennom å ta ut backer og indreløpere, og så offensivt gjennom å gi Deshorn Brown løpsduellene han var nødt til å vinne mot Strømsgodsets midtforsvar. På den måten tok Vålerenga initiativet i kampen.

Og på den måten tok de ledelsen.

KJETIL REKDAL VET som oftest hvordan han vil ha et og hvordan ting skal løses ute på banen. Problemene han møter er at teoriene hans alt for ofte ikke følges i praksis. Men det var ikke teorien eller de strategiske valgene som sviktet på Marienlyst etter at Vålerenga i alle sammenhenger hadde gjort en formidabel førsteomgang, det var kreftene.

Da Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen gjorde sine taktiske grep i pausen, og satt inn målscorerne Petter Vaagan Moen (3-2) og Muhamed Keita (1-2), gikk Vålerenga fra å være meget gode til å bli sjanseløse.

OG DER HAR du den virkelige og matchavgjørende forskjellen på denne herlige fotballkampen. Bjørn Petter Ingebretsen hadde gode verktøy på benken da laget hans trengte energi og folk som kunne gå av en mostander. Kjetil Rekdal hadde folk jeg ersikker på du aldri har hørt om før - Henrik Udal (19), Sander Pettersen (18), Mathusan Sandrakumar (18), Anders Emil Nedrebø (27), Niklas Castro (20) og Rino Falk Larsen (20). Og det er ikke noe galt med disse unge spillerne, de har bare ikke gjort det før.

Det er derfor Kjetil Rekdal er stolt etter enda et tap.

Det er derfor han roser istedenfor å rise.

SELVFØLGELIG ER DET tøft for en presset VIF-trener. Uavhengig av valget som har fått mange til å rope om garderobeopprør og det som verre er, trengte han poeng i Drammen. Men enda viktigere enn resultatet som glapp er likevel pestasjonen da Kjetil Rekdal trengte respons på vrakingen av Christian Grindheim.

Den fikk han.

Er Christian Grindheim den VIF-spilleren han har gitt utrykk for å være kommer det respons fra den kanten også.

STOLT: Kjetil Rekdal forlot Marienlyst med null poeng, men var likevel stolt over spillernes prestasjoner mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOLT: Kjetil Rekdal forlot Marienlyst med null poeng, men var likevel stolt over spillernes prestasjoner mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer