GULL I 2005: Kjetil Rekdal og resten av Vålerenga-benken jubler for utlikning til 1-1 borte mot Odd Grenland 29. oktober 2005. Kampen endte 2-2, og sikret Vålerenga seriegull. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / DAGBLADET
GULL I 2005: Kjetil Rekdal og resten av Vålerenga-benken jubler for utlikning til 1-1 borte mot Odd Grenland 29. oktober 2005. Kampen endte 2-2, og sikret Vålerenga seriegull. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / DAGBLADETVis mer

Kjetil Rekdal klar for Vålerenga

De to neste sesongene.


(Dagbladet): Kjetil Rekdal (44) er klar som trener for Vålerenga de neste to sesongene. Det er Rekdals andre periode som trener i Oslo-klubben.

- Vi er veldig glade for å annonsere at Kjetil Rekdal skal lede oss i jubileumssesongen 2013. Vi har landet en av Norges beste trenere og det er vi strålende fornøyde med, sier Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen i en pressemelding fra klubben.

Rekdal ledet Vålerenga til seriegull i 2005, etter å ha overtatt som spillende trener i 2001 da klubben lå i 1. divisjon.

- Imponerte oss Nå håper klubben på ny suksess i jubileumsåret 2013 med Rekdal tilbake ved roret.

- Kjetil imponerte oss veldig da vi hadde møter med han og overbeviste om at han var mannen vi ønsket å gå for. Vålerenga har ikke levert resultatmessig de siste årene og vi er sikre på at vi med Kjetil vil få tilbake entusiasmen og vinnerkulturen i og rundt Vålerenga. Rekdals fire pokaler i Norge de siste årene taler for seg selv, sier Christiansen.

- Jeg har aldri lagt skjul på at Vålerenga er klubben i mitt hjerte og nå jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Kjetil Rekdal.

Rekdal overtar etter Martin Andresen som fikk sparken etter fjorårssesongen. Rekdal fikk selv sparken i Aalesund etter 2012-sesongen.

- Motivasjonen min for å løfte Vålerenga til toppen av norsk fotball igjen, der klubben hører hjemme, er enorm. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben.

Var ikke førstevalg Prosessen med å ansette ny Vålerenga-trener har tatt tid, og vært preget av at flere av Vålerengas foretrukne kandidater har takket nei.

Fredag sa Per-Mathias Høgmo fra at han ikke tok jobben, søndag var det Ståle Solbakken som sa seg uaktuell. Dermed sto klubben igjen med to navn på blokka: Jan Jönsson og Kjetil Rekdal.

I går kveld sa Jönsson ja til jobbtilbud fra Rekdals gamle klubb AaFK, og dermed var det så godt som avgjort at Rekdal ville bli Vålerengas nye sjef. Først i ettermiddag kom imidlertid bekreftelsen.

Inntil nylig var ikke Rekdal blant kandidatene til Vålerenga-jobben. Han ble først aktuell i de siste dagene.

- Mange i Vålerenga-miljøet har ønsket seg Rekdal tilbake, spillere, supportere, ansatte, samarbeidspartnere. Dette fikk han også spørsmål om da han lanserte boka si «Mitt liv som I» på Bohemen i november, men ga da inntrykk av at det kunne være interessant men at det var for tett på avgangen i Aalesund. Vi har hele veien jobbet bredt med mange kandidater og var i forhandlinger med en. Da dette strandet, tok vi kontakt med Rekdal, sier Åge Petter Christiansen.