Kjetil Rekdal overlever alle sjefene

Kjetil Rekdal (29) trente i går under sin femte landslagssjef på elleve år. Og mye er skjedd siden romsdalingen tuslet inn på Ullevaal-graset for Tor Røste Fossen en vårkveld i 1987.

- Dette blir som å begynne på nytt. Jeg må jobbe med å være sulten nok, sier Rekdal. For Hertha Berlin-spilleren debuterte mot Italia den 28. mai 1987. Den gang var Rekdal 18 år og fikk 11 minutter som innbytter for Sten Glenn Håberg.

Siden har landslagstrenerne kommet og gått mens Rekdal har bestått. Tord Grip og Ingvar Stadheim fikk hver sin korte periode før Drillo ledet Norge inn i VM-alderen. Og nå er altså Nils Johan Semb Rekdals femte sjef.

- De tre første trenerne fikk jeg ikke så stort inntrykk av. Det er under Drillo at jeg har utviklet meg som landslagsspiller, sier Rekdal.

Han ser ikke noe problem i at Semb tar over etter den mer autoritære Egil Olsen. Det blir heller en styrke, tror midtbanespilleren.

- Nils Johan står for 80 eller 85 prosent av det Drillo sto for. Han kan forbedre spillestilen og komme med nye innspill, mener Rekdal.

- Og hva blir din største utfordring på landslaget?

- Nå starter vi på nytt. Det viktigste er at vi er motiverte og sultne nok til å kvalifisere oss til EM. Og det tror jeg vi klarer, sier mannen som overlever alle landslagstrenerne.