TILBAKE PÅ FOTBALLAGET:  Kjetil Siem går fra jobben som sportsdirektør i TVNorge til generalsekretærstillingen i NFF.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TILBAKE PÅ FOTBALLAGET: Kjetil Siem går fra jobben som sportsdirektør i TVNorge til generalsekretærstillingen i NFF. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Kjetil Siem ansatt som ny generalsekretær i NFF

Presenteres på Ullevaal kl. 13.

(Dagbladet): Tidligere Vålerenga-direktør og i det siste sportsdirektør i TVNorge, Kjetil Siem, er ansatt som ny generalsekretær i Norges Fotballforbund.

NFF har innkalt til pressekonferanse på Ullevaal kl. 13, og Siem tiltrer 1. januar 2012 etter en enstemmig beslutning i forbundsstyret.

Kjetil Siem kommer fra jobben som sjef for fotballsatsningen i MAX, og har i tillegg til administrerende direktør i Vålerenga blant annet vært sjef for Sør-Afrikas Premier Soccer League, der han spilte en sentral rolle i forberedelsene til VM i 2010.

51-åringen har også hatt jobben som direktør i Norsk Toppfotball.

Som sportsdirektør i TVNorge har han hatt det overordnede ansvaret for fotballsendingene til kanalen, men MAX tapte som kjent den siste runden om tippeligarettighetene fra 2013, da TV 2 sikret seg kampene som var til overs etter Canal +-kuppet i sommer.

NFF har lett etter ny generalsekretær siden Paul Glomsaker trakk seg på dagen i september, etter to år i jobben.

Glomsaker oppga uenighet om arbeidsform i NFF som årsak til at han trakk seg. Blant annet var Glomsaker en av de i toppledelsen i NFF som var mot at man gjennom en lukket prosess solgte deler av tippeligarettighetene til Canal +.

- Generalsekretærjobben er en viktig og kompleks stilling som krever en tydelig leder. Den består av å lede en profesjonell organisasjon med noen av de fremste på sine fagfelt i Norge, samtidig som generalsekretæren skal lede frivilligheten som er grunnstammen i norsk idrett. Den vi søker må ha lederegenskapene til å takle disse brytningene, sa fotballpresident Yngve Hallén da NFF intensiverte jakten på Glomsakers etterfølger.

Kai-Erik Arstad har vært konstituert generalsekretær de siste ukene.