<strong> PRESISERER:</strong>  Kjetil Rekdal forteller i en pressemelding at Kjetil Siem allerede i 2004 ba ham om å slutte å levere tips til Unibet. Foto: Arnt E.Folvik/Dagbladet.
PRESISERER: Kjetil Rekdal forteller i en pressemelding at Kjetil Siem allerede i 2004 ba ham om å slutte å levere tips til Unibet. Foto: Arnt E.Folvik/Dagbladet. Vis mer

Kjetil Siem ba Rekdal slutte å levere tips allerede i 2004

VIF-treneren forteller alt om sitt engasjement hos Unibet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en pressemelding sendt ut onsdag avklarer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sitt arbeidsforhold med spillselskapet Unibet.

Han sier at han startet å levere tips fra perioden april 2002 til april 2004.

Samarbeidet ble avsluttet etter påtrykk fra daværende VIF-direktør Kjetil Siem.

- Fra april 2004 til mai 2007 leverte jeg ingen tips til dem, og jeg samarbeidet heller ikke med andre spillselskaper.

Rekdal sier i pressemeldingen at han gjenopptok samarbeidet med Unibet mens han var trener i utlandet. Dette ble avsluttet sommeren 2009.

Dette bekreftes også i en pressemelding fra Unibet senere onsdag.

Unibet skriver:
«Samarbeidet med Kjetil Rekdal startet i april 2002. I perioden fram til april 2004 leverte Rekdal oddstips under fullt navn.

Fra april 2004 til mai 2007 har vi ikke funnet dokumentasjon på at Rekdal leverte oddstips eller på annen måte samarbeidet med Unibet. Vi beklager og korrigerer derfor faktaopplysningen om at oddstips også ble levert i 2005 og 2006».

Rekdal skriver:

«Fra 2007 og fram til sommeren 2008 leverte jeg tips under fullt navn. Da jeg flyttet tilbake til Norge sommeren 2008 og fram til samarbeidet ble avsluttet sommeren 2009, ble tipsene gitt under pseudonym. Etter nærmere undersøkelser ser det ut til at det totale antallet tips som ble levert i hele perioden 2002-2004 og 2007-2009 var under 100.

Det var Sunnmørsposten som først skrev om Rekdals forhold til spillselskaper. Det kom fram at han i 2010 skrev kontrakt med Betsson. For dem leverte han tips anonymt under navnet «Hroar». Slike avtaler er ikke uproblematisk i Idretts-Norge, i og med norsk idretts tette samarbeid med Norsk Tipping.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer